UDRUZI O BOŽIĆU 2019.

Draga braćo i sestre u Udruzi sv. Vinka Paulskog!

Bog je od vijeka imao plan kako spasiti čovjeka. Nisu mu se sviđali naši grijesi, ali ih je podnosio. Bili smo nedostojni života zbog naših nepravednih djela, čija je plaća kazna i smrt. Zato je On pripremao vrijeme pravednosti u kojem je tako očito otkrio moć svoje ljubavi. U svom milosrđu uzeo je na se naše grijehe. Dao je svoga Sina, čija pravednost  je jedina mogla izbrisati naše krivice i darovati nam opravdanje po vjeri u Njega.

„Ne nama, Gospodine, ne nama, već svom imenu slavu daj zbog ljubavi i vjernosti svoje“ govori psalmist. (Psalam 115.)

Sveti Vinko će reći: „Braćo, nastojimo steći veliko, vrlo veliko poštovanje Božjeg veličanstva i Božje svetosti. Kad bi naš duhovni pogled bio tako jasan da malko prodre u beskrajno i najviše Božje veličanstvo, o Isuse, kakvi bi nas tek osjećali preplavili! (Konferencija 30.)

Uzmimo si vremena i promatrajmo nešto što je malo i lijepo. Razmišljajmo o Božjem veličanstvu, o Stvoritelju koji je sve pozvao u život. Divimo se tajni svemira i skladu najskrovitijih djelovanja u životu, koje poznaje ljudska znanost. Kada u duhu gledamo Isusovo rođenje, zahvalimo za svoje rođenje i preporod u milosti sv. Krštenja.  Molimo ga da osjetimo njegovu ljubav prema svakome od nas po njegovu Sinu i onda kada nas napadne bolest.

„Treba priznati da je bolest nešto mučno i gotovo nepodnošljivo za narav. No to je ipak jedno od najsnažnijih sredstava kojima se Bog poslužuje da nas popravi, da nas otrgne od ljubavi prema grijehu i napuni nas svojim darovima i milostima.“ (Konferencija 55.)

Dao nam Gospodin da cijenimo svoju smrtnost i slabost te napredujemo u povjerenju u Njega. Kroz to vrijeme adventa, brate i sestro, pokušaj ne ljutiti se na Boga zbog patnje. Radije pokušaj prihvatiti štogod na tebe dođe iz jake ruke Božje. Ne zaboravi da Bog proviđa!

Izaberi si kojeg člana obitelji ili znanca koji je bolestan i približi mu se u molitvi, i još više u ljudskom kontaktu. Telefonski poziv ili kratka poruka divno pomaže. Biti osobno prisutan pak beskrajno pomaže u liječenju.

Draga braćo i sestre! Vama, Vašim duhovnicima i svim podupirateljima želim čestit i radostan Božić te obilni blagoslov u Novoj 2020. godini.

 

p. Dario Grbac, duhovnik Udruge

Pozdrav iz Novigrada na Dobri, 18. prosinca 2019.

Možda Vam se sviđa i ovo:

Blagdan Duha Svetog

Sveti Duh i vinkovska duhovnost Predgovor Liturgijsko razdoblje između Uskrsa i Duhova obilježava ozračje radosti …