Želimo biti još bolji, jer mi to možemo i hoćemo!

DUHOVNE VJEŽBE ZA JOŠ VIŠE DOBROTE

Nakon uspješnih adventskih radionica izrađivanja božićnih ukrasa te prodaje istih ispred riječkih crkava, kupovanja i nošenja namirnica i bonova za siromašne članovi Udruge svetog Vinka Paulskog iz Rijeke imali su duhovnu obnovu.  Održana je u subotu 21. prosinca 2019. u Kresnikovoj 15, a predvodio ju je član Udruge vjeroučitelj Miroslav Radić.

Voditelj je najprije pojasnio važnost duhovne obnove i pojasnio pojam duhovnost koja je šira od pobožnosti i molitve jer uključuje sve ono nevidljivo što čovjeka duhovno izgrađuje kao što je umjetnost, znanost i kultura u najširem smislu. Zatim je progovorio o važnosti molitve u vjerničkom životu navodeći neke modele i načine molitve i kako je Isus molio. Pozvao je nazočne da prošire svoje molitvene horizonte jer molitva treba biti raznovrsna.

U nastavku je Radić govorio o posebnostima, značenju i porukama evanđelista o Božiću u Novom zavjetu. Završio je čitanjem nekih svojih božićnih pjesama i meditacija iz kojih izdvajamo: „ Za nas je bitno da Isus dolazi u naše vrijeme, odnosno naše živote. On se želi već sada u nama nastaniti, ne na silu nego po našem slobodnom pristanku. Želi da mi postanemo Betlehem gdje će se on duhovno u nama roditi i rasti. Pitamo se i mi, poput Marije, kako će to biti? To će biti kad živimo ljubav, dobrotu, praštanje i dijeljenje u odnosu prema svakom bratu čovjeku a najviše prema najpotrebnijima koje Matej naziva najmanja braća ( usp. Mt 25,40 ).

Pozvani smo svaki dan živjeti barem nekoliko sekundi ili minuta Božićnoga vremena jer ćemo samo to naše tijekom života Božićno vrijeme na posljednji susret donijeti Bogu. Po količini toga vremena bit će stupanj naše vječnosti. Molimo Isusa da nam pomogne živjeti to njegovo vrijeme. Pomognimo mi kršćani jedni drugima i svima oko nas živjeti sveto na što smo pozvani. Nismo pozvani biti heroji i činiti velika djela u očima svijeta nego sveta djela, a to su djela ljubavi“.

U nastavku je predsjednica Udruge Katelijn Radić dala kratki osvrt na ostvareno u ovoj godini, zahvalila svima na njihovom doprinosu u radu Udruge i pozvala ih da kratko iznesu svoja iskustva u pomaganju siromasima što su svi rado učinili. Okupljene je pozdravila, ohrabrila i zahvalila na suradnji provincijalna poglavarica sestara milosrdnica č.s. Ana Marija Rakocija.

Duhovna obnova je završena pjesmom, druženjem i čašćenjem domaćim delicijama koje je pripremila članica Nada Imenković.

 

M.Radić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …