OSVRT NA SKUPŠTINU 2022.

KRATKI OSVRT NA GODIŠNJU SKUPŠTINU UDRUGE 2022.

Okupljeni oko Gospodina, vođeni snagom djelovanja svojeg zaštitnika sv. Vinka i utemeljitelja udruge bl. Ozanama, u subotu, 02. srpnja 2022.godine održana je Godišnja izvještajna skupština Udruge sv. Vinka Paulskog u RH u našem stalnom sjedištu u Zagrebu, u Gundulićevoj 10.

Skupštinu je otvorila predsjednica Anđelka Samardžić, a vodstvo je prepustila dopredsjednici Ivani Buterin Gluić. Predsjednica je izrazila veliko zadovoljstvo što smo se ove godine mogli okupiti u većem broju, zbog popuštanja epidemioloških mjera, te se iskreno zahvalila svima koji su se odazvali pozivu i došli na ovu Skupštinu. Posebno se zahvalila predstavnicama sestara Milosrdnica  pod čijem okriljem Udruga djeluje.

Uvodnu molitvu i duhovni  nagovor, u kojem su nam upućene  iskrene, poticajne i ohrabrujuće misli podijelio nam je naš duhovnik p. Dario Grbac a koji je i  završni dio dana našeg zajedništva okrunio Klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i Sv. Misom.

Skupština je protekla u radnom okruženju s 23 točke dnevnog reda. Usvojena su sva izvješća prema dnevnom redu, donesen je plan rada  i financijski plan za iduću godinu, te su jednoglasno prihvaćeni svi zaključci sa Skupštine.

Okupljeni su bili počašćeni izlaganjem s. Magdalene i s Veronike koje, s još nekoliko sestara, djeluju u misijama na Salamonskim otocima. Pričajući o radu sestara i o načinu života ljudi na otocima shvatili smo koliko smo mi bogati, a često nezahvalni na onome što imamo. Prisutni su spontano skupili dobrovoljni prilog koji smo predali s. Magdaleni kako bi imali za potrebe onih o kojima tako nesebično, zdušno, s ljubavlju i osmjehom na licu brinu.

Ovogodišnja je Skupština na sve ostavila dojam jednog predivnog zajedništva i zahvalnosti svima koji se brinu i svih o kojima se brinemo, te nas je ohrabrila da ne odustajemo od svog djelovanja, već da još više i još češće pogledamo bližnjeg oko sebe.

Za kraj citiram riječi naše predsjednice Anđelke:

Isuse, hvala ti za sve ove prekrasne ljude koje si ti izabrao i koje te žele slijediti i uz sve ljudske slabosti i nedostatke na putu Tvoje Milosrdne Ljubavi po kojoj nam je živjeti.

 

 Ivka Hrg

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Održana izvještajna godišnja Skupština udruge za 2020. godinu

U vremenu od 22.08.2020. – 29.08.2020. godine elektronskim putem uspješno je odrađena Izvještajna godišnja  Skupština …