p. Flavijan Šolc
p. Flavijan Šolc

p. Flavijan Šolc

Dana 17. studenog 2017g. napustio nas je naš dragi pater Flavijan Šolc svećenik franjevac i nadasve čovjek koji je imao srce veličine svemira, koji je imao uvijek vremena za sve nas, koji je živio život Svetog Vinka Paulskog i jednostavno nije htio drugačije.
Upoznali smo te dragi naš pater davnih ratnih dana kada si u svom Vukovaru obranio taj grad, i časne sestre od ralja zloga, upoznali smo te kada si krenuo putem sv. Vinka Paulskog na prostorima lijepe naše Slavonije kada si započeo okupljanjem stada oko sebe govoreći; „Isus nas je pozvao da služimo onima koji su tada to nismo shvaćali našim gospodarima“, a ti nisi imao niti malo umora u svom tijelu nego si samo išao naprijed od župe do župe promičući temelje današnje Udruge koju imamo. Nikada ti nije bilo teško otići bolesniku, umirućem, samcu ili samici, starom ili mladom jer jednostavno ti si tako živio dragi naš prijatelju. I sada kada pišem ove riječi naviru mi suze jer smo te izgubili i nismo se oprostili od tebe dragi naš pater, nismo čuli one tople riječi koje si svima darivao i smirivao sve nas, nismo čuli podršku od tebe da ništa nije teško kada radiš za Isusa, i zato nam je još teže.
Koliko puta si nazvao sve nas koji smo imali čast poznavati te i bodrio nas kada smo klecali, a možda i sam nisi mogao ustati dragi prijatelju i brate. I zato praznina koja ostaje među nama sjećajući se tvojih riječi i bodrenja neće biti velika jer znamo da si tu negdje i moliš uz našeg i tvog učitelja za nas sve ovdje koji ostajemo.
Ponosni smo mi članovi Udruge sv. Vinka Paulskog u Hrvatskoj jer smo imali čast poznavati te i biti sa tobom dragi naš pater i želimo ti da mir koji si zaslužio bude u prostranstvima neba i Raja. Zbogom dragi pater i oprosti ako smo te bilo u čemu zapostavili ili povrijedili. Zauvijek ćeš nam ostati u srcima i nikada te nećemo zaboraviti.
Neka ti je laka Hrvatska zemlja koju si toliko volio, i pokoj vječni daruj mu Gospodine.
Počivao u miru Božjem.

Igor Pranić – predsjednik Udruge

 

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Blagdan Duha Svetog

Sveti Duh i vinkovska duhovnost Predgovor Liturgijsko razdoblje između Uskrsa i Duhova obilježava ozračje radosti …