TOPLA ZIMA ZA BAKU ANTONIJU
TOPLA ZIMA ZA BAKU ANTONIJU

TOPLA ZIMA ZA BAKU ANTONIJU

Udruga svetog Vinka Paulskog iz Rijeke nastoji uvijek pomagati pojedinim osobama u njihovoj konkretnoj nevolji i potrebi. Tako je bilo i ovaj put. Naime, tijekom redovitih posjeta siromašnoj i bolesnoj baki Antoniji članice Udruge, Katelijn i Vera, uočile su da starici treba nova peć jer joj je postojeća već stara imala razbijeno staklo kroz koje je u sobu ulazio obilan dim. Odlučile su joj prije velike zimske hladnoće kupiti novu peć.

Odluka je za par dana realizirana i peć je kupljena u SolarShopu-Hvaljen budi d.o.o. Kada su prodavači Ilija i Luka čuli za koga je peć odobrili su veliki popust na cijenu. Gospodin Luka je 20. studenog 2017. instalirao novu peć, a član Udruge, Miroslav je naložio prvu vatru.

Presretna baka Antonija je srca punog zahvalnosti, zadovoljna što će ovu zimu biti u toplom, podijelila s posjetiteljima dio svoje ne baš lake životne priče. Porijeklom je iz Banja Luke iz koje je prognana najprije živjela u Glamoču a potom je došla u Rijeku. Ovdje sa skromnom mirovinom, s puno bolesti i samoće ali s velikom vjerom i nadom u bolje sutra provodi svoje staračke dane.

 

Miroslav Radić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …