Naslovnica / Iz Konferencija / TOPLA ZIMA ZA BAKU ANTONIJU
TOPLA ZIMA ZA BAKU ANTONIJU
TOPLA ZIMA ZA BAKU ANTONIJU

TOPLA ZIMA ZA BAKU ANTONIJU

Udruga svetog Vinka Paulskog iz Rijeke nastoji uvijek pomagati pojedinim osobama u njihovoj konkretnoj nevolji i potrebi. Tako je bilo i ovaj put. Naime, tijekom redovitih posjeta siromašnoj i bolesnoj baki Antoniji članice Udruge, Katelijn i Vera, uočile su da starici treba nova peć jer joj je postojeća već stara imala razbijeno staklo kroz koje je u sobu ulazio obilan dim. Odlučile su joj prije velike zimske hladnoće kupiti novu peć.

Odluka je za par dana realizirana i peć je kupljena u SolarShopu-Hvaljen budi d.o.o. Kada su prodavači Ilija i Luka čuli za koga je peć odobrili su veliki popust na cijenu. Gospodin Luka je 20. studenog 2017. instalirao novu peć, a član Udruge, Miroslav je naložio prvu vatru.

Presretna baka Antonija je srca punog zahvalnosti, zadovoljna što će ovu zimu biti u toplom, podijelila s posjetiteljima dio svoje ne baš lake životne priče. Porijeklom je iz Banja Luke iz koje je prognana najprije živjela u Glamoču a potom je došla u Rijeku. Ovdje sa skromnom mirovinom, s puno bolesti i samoće ali s velikom vjerom i nadom u bolje sutra provodi svoje staračke dane.

 

Miroslav Radić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Korona nije spriječila korizmene radionice

Usprkos koroni i ove godine vrijedne članice Udruge svetog Vinka Paulskog iz Rijeke održavale su …