Albina Juretić (1945.-2023.)

Zbogom naša dobra Albina Juretić

Naša draga Albina, dugogodišnja članica Udruge svetog Vinka u Rijeci, blago je preminula u Gospodinu 30.kolovoza 2023. godine.

Dugo godina se borila i hrabro nosila sa svojim bolestima a zadnjih deset dana je medicinski zbrinuta u Riječkom hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić gdje je dočekala svoje rođenje za Nebo.

Dok je bila u Hospiciju nije bila sama, svi članovi Udruge su molili za nju a posjećivale su je Nada Imenković i č.s. Miroslava Vugdelija. Predsjednica Katelijn ju je svaki dan posjećivala i nas informirala o njenom zdravstvenom stanju. Dva dana prije smrti i ja sam je posjetio gledajući je kako se bori za svaki udisaj zraka, bila je poput svijeće koja polako dogorijeva.

Kao članica Udruge do prije dva mjeseca redovito je dolazila na susrete, radionice, duhovne obnove… Pošto je stanovala u Bakru često nas je častila poznatim Bakarskim baškotima, makovnjačama i orehnjačama. Zadnji put smo se sreli u lipnju na branju trešanja u vrtu naše članice Snježane. Ja sam joj sa stabla bacao trešnje a ona se tome smijala i radovala. Sada ti Albina nama s Neba baci poneku trešnju Božje milosti, snage i mudrosti da možemo još bolje, više i radosnije pomagati našim bližnjima u potrebi.

Pokoj vječni neka ti daruje Gospodin koga si u životu toliko ljubila, kome si se puno molila, u čijem si vinogradu pomažući siromasima neumorno radila i u čiju je vječnu Ljubav tvoja duša sada uronila.

Miroslav Radić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Udruzi za Uskrs 2021.

Draga braćo i sestre u Udruzi sv. Vinka! Apostol naroda, Sveti Pavao, napisao je da …