VINKOVSKA OBITELJ ORGANIZIRALA DUHOVNU OBNOVU
VINKOVSKA OBITELJ ORGANIZIRALA DUHOVNU OBNOVU

VINKOVSKA OBITELJ ORGANIZIRALA DUHOVNU OBNOVU

Dana 7. svibnja 2016. u Domu pastoralnih susreta u Lovranu održan je susret članica Udruge žena operiranih dojki „Nada“ – Rijeka kojega su pripremili članovi Vinkovske obitelji. Ova Udruga osnovana je u lipnju 1996. godine s ciljem okupljanja i pomoći ženama nakon operacije od malignih bolesti dojke. Cilj udruge je kroz svoj rad okupiti, educirati i pružiti psihološku, pravnu, logističku, humanitarnu pomoć i fizioterapiju što većem broju žena oboljelih i liječenih od raka dojke kao i njihovim obiteljima i drugim zainteresiranim osobama.

Ovaj susret kojega su pripremali članovi Vinkovske obitelji je osmišljen kroz bogat program. Uz kratak doček članica uz kavu i kolače te prigodno druženje započelo se s okupljanjem članica udruge. Zatim je uslijedila molitva krunice i misa koju je predvodio Mario Gerić. Nakon poticajnih riječi i susreta s Gospodinom u Euharistiji skupina okupljenih je pronašla okrijepu u bogatom ručku, a nakon ručka je poticajno predavanje o milosrđu održala magistra teologije Petra Štokić, članica Marijanske vinkovske mladeži. Slijedilo je zajedničko gledanje filma o životu i djelovanju sv. Leopolda Bogdana Mandića, a program je završio prigodnim pozdravom č.s. Renate Vugdelija.

Susret je pokazao kako je suradnja iznimno važna. Članovi Vinkovske obitelji su zajednički surađivali i pripremili ovu duhovnu obnovu, te su se ujedno otvorili i za suradnju s udrugama koje nisu direktno povezane s vinkovskom karizmom. Upravo ti mali koraci pokazali su nam kako je važno svakodnevno zajednički djelovati kako bi mogli ostvariti ono na što smo pozvani kao članovi Vinkovske obitelji, a to je gorljivo darivanje za drugoga u potrebi.

 

Jelena Beno

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …