TOVARNIK MJESTO OKUPLJANA ČLANOVA UDRUGE sv. VINKA PAULSKOG

TOVARNIK MJESTO OKUPLJANA ČLANOVA UDRUGE sv. VINKA PAULSKOG

Članovi Područnog Vijeća sv. Petra i Pavla Đakovačko –  Osječke Nadbiskupije okupili su se 21. Svibnja 2016g.  ( subota) u Tovarniku na jednodnevnoj duhovnoj obnovi i proslavi blagdana Duhova ( radi duh. Obnove pomjeren datum proslave blagdana Duhova). Ujedno su i članovi Vinkovske obitelji predvođeni s. Anom Gashi iz Nove Kapele zajednički proslavili dan kao stvoren za takvo događanje.

Zajedničko putovanje započelo je ujutro u Bizovcu, Ladimirevcima, Belišću, Osijeku, Đakovu da bi završilo dolaskom u Tovarnik. Samo putovanje je proteklo u molitvi ( predvodila s. Ana) i svjedočenju Igora o čudesnom oporavku od napada embolije pluća u Osječkoj bolnici.

Dolazak u Tovarnik je bio dočekan od strane naših duhovnika Josipa i Flavijana, te Stipe župnika župe sv. Mateja i našeg predsjednika PV-ća Stipe Maričića.

Susret je započeo sv. misom koju su predvodili vlč. Josip Vrančić, Vukovac Stjepan i p. Flavijan Šolc koji su nas uveli u prekrasan dan i razmatranje našeg Josipa koji je kroz sve vrijeme svoga nagovora poslije mise toliko toplim i korisnim riječima obogatio naša srca, da se blago rečeno niti muha nije čula. Sestra Ana je kratko govorila o Vinkovskoj obitelji, a Stipe uz pozdrave o zajedništvu i potrebama koje nas obogate upravo ovakvim susretima, također je pozdravio drage goste iz zajednice Čenakolo –Šarengrad koji su nas poćastili svojim sudjelovanjem i svjedočenjem u programu.

Za objed nam se pobrinuo predsjednik Igor koji je u velikom kotlu kuhao slavonski čobanac za sve prisutne ( oko 80 osoba), a imao je i pomoćnika Ivana koji je pokazao da je i on vrstan poznavalacc kuhanja takve delicije, ( dogovoreno je da će on kuhati idući put).

Zajednički ručak protekao je u veseloj atmosferi i pjesmi uz sviranje našeg djakona iz Tovarnika Ivana, te obraćanja predsjednika Igora koji se dotakao zahvalama svih onih koji su bili dio ovako lijepog dana.

Uz zajedničko slikanje polako smo se počeli pakirati za povratak kućama i posjet Gospi u  Ilači gdje smo zastali i proveli sat vremena svako u svojoj molitvi, klanjanju u crkvici, slikanju i pijenju vode iz bunara života kod kojega se ukazala Gospa u Ilači.

 Upijajući Josipove riječi svi su dobili ono što nam je itekako potrebno u našem životu i poslanju, a to je snaga i energija koja će nas voditi dalje u našem služenju onih koji nas čekaju. Odlazeći dogovorili smo se, da na zajedničkom hodočašću sa Zagrebačkim Područnim Vijećem 18 lipnja 2016g. svakako dođemo u što većem broju u Sl. Brod pokloniti se Gospi Brze Pomoći, da i tamo zajedno slavimo Boga koji nam je jedino svjetlo i put u našem životu.

Igor

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …