VIDJETI OČIMA SRCA
VIDJETI OČIMA SRCA

VIDJETI OČIMA SRCA

Članovi Udruge svetog Vinka Paulskog iz Rijeke, predvođeni č.s. Renatom Vugdelija, posjetili su u četvrtak 16. travnja o.g. Udrugu slijepih Primorsko-goranske županije sa sjedištem na Pavlinskom trgu 4. u Rijeci. Tom prilikom su domaćinima darovali Katekizam i više biblijskih knjiga pisanih na Braillevom pismu kao i monografiju Mreža ljubavi, o djelovanju Udruge sv. Vinka.
Goste je srdačno primio i upoznao o radu, teškoćama i radostima slijepih i slabovidnih osoba predsjednik Udruge slijepih PGŽ gospodin Emil Mandarić, naglasivši da je velika razlika među njihovim članovima koji prihvate sljepoću i nastoje dalje živjeti i djelovati i onih koji se povuku i izoliraju od svijeta. Također je istaknuo da postoje mnoge predrasude prema slijepim osobama da one ništa više ne mogu raditi te nam je demonstrirao rad na kompjutoru i pokazao nam mnoge osvojene pehare koje su slijepi osvojili u igri elektronskog pikada.
Predsjednik Emil je u svoje ime, i u ime 500 članova Udruge slijepih PGŽ, zahvalio gostima na posjeti i pozvao ih na suradnju darujući im na odlasku prigodnu knjižicu o postupanju prema slijepim osobama.
Miroslav Radić

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …