DODIR USKRSLOGA

Srce pjeva, tijelo se odmara, duša se raduje, a izvanjskost čeka. Uskrsli me pohodio danas i ostao sa mnom u kratku zajedničkomu gledanju. Izmijenismo nekoliko riječi tišine pa on ode dalje. Ja ostadoh drukčiji, dotaknut Nebom jer Vječnost je pokucala, nije prošla, a sadašnjost moja zaustavljena odškrinula je vrata zrakama uskrsnuća. Zato srce pjeva aleluja, a tijelo se čudi i promatra zbunjeno. Odustaje od borbe jer danas je srce pobjednik, danas je srce reklo daUskrslome.
Danas je srce potpisalo sporazum i dalo pristanak da se vječna istina duha Uskrsloga nastani kao trajan stanar u njemu. I polako na kraju dana širi svoju toplinu, svoju svjetlost i milinu po svim prostorima moje duše te obasjava i one tame za koje ni samo tijelo nije znalo. Obasjava i davno stišane nemire, kao i neostvarene, započete, nedovršene misli, riječi i djela koji sada iznova kreću u svoja nova ostvarenja.
Uskrsli ispunjava sve moje dubine, sve misli javne i tajne i nudi ih svjetlu na prožimanje i usavršavanje. Uskrsli dotiče sve moje nutarnje korake koji su krenuli na svoje daljine i vraća ih na prave staze do novih blizina duha i uma. On potaknu novu misao koja iznova rađa veći smisao ne zamišljen nego želeći, ne ostvaren nego mogući, ne završen nego otvoren prema novim visinama Neba i zemlje.
Uskrsli jednim pogledom ognja i vjetra sprži sve nesavršenosti i otjera sve oholosti koje se u dubinama
moje duše taložiše satima, danima i godinama. On iznova rodi mene meni i pokaza mi nov smjer života drukčiji od prve polovice. Uze me za ruku i povede me u svoje mirno i nježno odmorište ne po mojim zaslugama nego po svojoj ljubavi koja je neizmjerna, neopisiva, neočekivana, ali u mome srcu danas prihvaćena, zagrljena, posvećena prava uskrsna ljubav. Koja mi želi iznova otvoriti oči srca. Meni i tebi i njima i svima!


Miroslav Radić

Možda Vam se sviđa i ovo:

Udruzi o Uskrsu 2022.

Draga braćo i sestre u Udruzi sv. Vinka Paulskog! Na ovom svijetu izgleda kao da …