KORIZMENA KUNA U OSNOVNOJ ŠKOLI JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U ZAGREBU
KORIZMENA KUNA U OSNOVNOJ ŠKOLI JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U ZAGREBU

KORIZMENA KUNA U OSNOVNOJ ŠKOLI JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U ZAGREBU

Osnovna škola Josip Juraj Strossmayer u zagrebačkoj Varšavskoj ulici počela je s radom davne 1865.godine u tadašnjoj Samostanskoj ulici i ove godine slavi 150 godina rada i postojanja.
Škola je poznata po svome humanom opredjeljenju i brizi za bližnje u nevolji i potrebi.Velikodušnost, nesebičnost, plemenitost i solidarnost sastavni su dio njihovog školskog života i put koji su odabrali učenici, njihovi roditelji i djelatnici škole kako bi mijenjali suvremeno društvo koje je duboko podijeljeno i puno suprotnosti.
U školi se godišnje provodi nekoliko akcija skupljanja hrane, odjeće i obuće, higijenskih potrepština i novca kojim se posredovanjem Udruge sv. Vinka Paulskoga u RH pomaže korisnicima pučke kuhinje koju su prije 25 godina otvorile sestre milosrdnice u Gundulićevoj 12. Radi se o siromašnim građanima od kojih su većina beskućnici koji si sami ne mogu osigurati ni najnužnije za život te nisu u stanju brinuti o sebi ni svome zdravlju.Uglavnom žive u velikoj bjedi, često u ruševnim prostorima bez struje i vode. Oni su toliko siromašni da im je svaka pomoć dragocjena a to su naši učenici jako dobro shvatili i rado se odazivaju svakoj akciji.
U školi je naročito  popularna akcija KORIZMENA KUNA u kojoj djeca i djelatnici pod vodstvom prof. Ane Mesić već 12-estu godinu skupljaju novac za korisnike pučke kuhinje  u Gundulićevoj 12. Posredovanjem Udruge sv. Vinka pomažu da potrebiti  za Uskrs dobiju svečaniji i obilniji ručak i prigodne pakete. Radi se o 100-130 osoba za koje članice Udruge kuhaju  jednom tjedno a po potrebi i češće dok im   samostan  sprema ručak svaki dan.
Pomoć ovih malih i mladih dobrotvora i ove im je godine uljepšala uskršnje blagdane i bar na jedan dan olakšala  brige a njihov će život  obogatiti plemenitim osjećajem sreće zbog pomoći najpotrebnijima.
Prof. Ana Mesić i Ruža Tomić

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …