Čistim srcem prema Uskrsu i bližnjima u potrebi
Čistim srcem prema Uskrsu i bližnjima u potrebi

Čistim srcem prema Uskrsu i bližnjima u potrebi

Dana 22. ožujka u samostanu sestara milosrdnica u Rijeci, F. Kresnika 15, održana je korizmena duhovna obnova Vinkovske obitelji, na kojoj su sudjelovali i članovi Udruge Vojske Bezgrješne.
Svoj diživljaj duhovne obnove članica Udruge svetog Vinka, Dubravka Stanić, opisala je ovako: „Naime, poslije ove duhovne obnove osjećam se kao da su mi oprošteni stari, neplaćeni računi. Jer, ispovjedila sam se, slušala predavanje vlč.Josipa Kolege i članica Udruge, s radošću se družila na zakuski i na kraju, što je najvažnije sudjelovala na misi, na kojoj sam kao i uvijek osjećala prisutnost našega Gospodina. Ispovijed mi je još više posvijestila da je ono što ne volimo u sebi nečisto srce, koje često nesvjesno tako grubo reagira, i jedino što nam preostaje je ispovijedati svoje tvrdo srce i moliti se kao što kaže psalam 51:Čisto srce stvori mi, Bože! Smiluj mi se, Bože, po milosrđu svome, po velikom smilovanju izbriši moje bezakonje! Ima trenutaka kada nam Bog pokaže kako izgleda biti čista srca, dogodi se da ga na trenutak dobrom propovijedi ili pjesmom ispere i tada progledamo srcem, nađemo se u Milosrđu, povezani s Gospodinom čistoćom srca – tim univerzalnim jezikom, bez šuma i nesporazuma. Tako sam se osjećala na našoj duhovnoj obnovi, čista srca i spašena“.
Duhovno osnaženi članovi Udruge 29.ožujka posjetili su i darivali svoje stare i/ili bolesne poznanike: gospođu Beti, obitelj Rogić i obitelj Gigov. Radost u duši koju smo doživjeli na tim susretima je velika i neopisiva.
Vrijedne članice Udruge svetog Vinka Paulskog iz Rijeke svake su subote u veljači i ožujku imale radionice ukrašavanja uskrsnih jaja, koja su onda uz dobrovoljni prilog nakon mise, ispred više crkava, nudili nazočnima. Na taj način je prikupljeno preko tri tisuće kuna koje će biti darovane siromašnima.
Ali to nije sve, kako vele na reklamama, nego se lanac dobrote nastavlja. U tom je pripomogla pekarnica „Baškot“ iz Bakra darujući 4. travnja Udruzi više vreća kruha, peciva, pinci i kolača. Sestra  M. Renata Vugdelija i Miroslav Radić darovane su proizvode sortirali u dvanaest vrećica te ih razvozili od stana do stana darujući potrebne. Uz darivanje sa svima su kratko popričali i čestitali im Uskrs te zaželjeli mir i dobro zdravlje.
M.Radić

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …