Udruzi o Uskrsu 2024

Draga braćo i sestre u Udruzi sv. Vinka Paulskog!

Isus Krist je uskrsnuo i stalno je s nama – uvijek živ da se za nas zauzima.

Na njegovu smo ljubav mi ljudi, grešnici, uzvratili s ne-ljubavlju, na njegovu vjernost s nevjernošću, na njegovu dobrotu sa zloćom.

Isus je bio izdan, zanijekan, prodan,optužen, osuđen i ubijen. Napustio ga je čak i Bog, jer su na njemu bili naši grijesi što ih je na se uzeo. Siromah ostao je i bez odjeće. Ostao je bez svjetla s Neba koje bi odgovorilo njegovom umirućem pogledu. Nije bilo ni božanskog glasa koji bi odgovorio njegovom posljednjem zazivu. Dok se Otac povukao u Nebo, došao je Sotona uz mnoštvo demona da zavedu do kraja srca i učine ih spremnima da ubiju Isusa.

Isus je molio da svojim riječima prekrije sotonske riječi i savjete. Tako je pobijedio strah, nerazboritost i očaj vlastitim snagama. Dopustio je da ga satre nepravda i svojom je božanskom ljubavlju pobijedio zlo i smrt. Kakvog li uzora za nas – uzora poniznosti, krotkosti, poslušnosti Očevoj volji do kraja!

Kao proslavljeni Gospodin darovao nam je Duha Svetoga i sabrao nas u Crkvu, koja je njegovo mistično Tijelo. U njoj nas poučava, hrani i jača. Istina, i nama se boriti sa Zlom, dok smo na ovome svijetu. Ali, ustrajemo li do kraja, pobijedit ćemo i biti proslavljeni s Kristom. Ta nada koja ima svoj čvrsti temelj na Kristovom obećanju, neka nas nosi kroz sve nevolje i kušnje Ocu u zagrljaj!

Draga braćo i sestre, Vama, Vašim svećenicima koji vas prate kao i podupirateljima Udruge želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

p.Dario Grbac, CM
duhovnik Udruge

U Novigradu na Dobri, 26. ožujka 2024.

Možda Vam se sviđa i ovo:

Udruzi za Vinkovo 2021.

Draga braćo i sestre u Udruzi sv. Vinka Paulskog! Ujutro, 27. rujna 1660. sveti je …