UDRUGA sv. VINKA PAULSKOG U POSJETU GUNJI I PODJELI POMOĆI NASTRADALIMA U POPLAVI
UDRUGA sv. VINKA PAULSKOG U POSJETU GUNJI I PODJELI POMOĆI NASTRADALIMA U POPLAVI

UDRUGA sv. VINKA PAULSKOG U POSJETU GUNJI I PODJELI POMOĆI NASTRADALIMA U POPLAVI

Pomoć koju je organiziralo Nacionalno Vijeće Udruge u Hrvatskoj uz pomoć Generalnog Vijeća iz Pariza, a podjeljena je 24. srpnja 2014g. u šest nastaradalih i potrebitih obitelji.
Predsjednik Udruge u suradnji sa članovima konf, iz Tovarnika te načelnikom Općine Gunja podjelio je perilice i hladnjake obiteljima sa kojima se popričalo uz snimljene slike koje govore o stanju i trenutnoj situaciji u tim obiteljima. Obitelji koje smo posjetili su zaista u teškoj situaciji a pomoć im je itekako dobro došla tako da se zahvaljuju Udruzi iako nisu ni znali da postoji takav oblik djelovanja kao što smo mi. Prva obitejl kod koje smo bili je obitelj Mije Nikolića koja broji 4 člana odnosno  dvoje djece i supruga od gsp. Mije, nadalje smo otišli u obitelj Lamešić Tome koji živi sa suprugom i troje male djece, i njihovo je stanje katastrofalno, sljedeća obitelj je obitelj Marije Ramač u kojoj žive suprug, svekrva i jedno dijete. Misleći dali je ovdje bio smak svijeta dolazimo do obitelji Zlatka Mikulić i uviđamo da još nismo vidjeli sve, naime Zlatko ima suprugu, troje djece, majku i žive u skoro nikakvim uvjetima išćekujući pomoć i obnovu ali za to vrijeme itekako su aktivni radeći na sanaciji.
I na kraju došli smo do obitelji Halilović i ne znajući što će mo tamo doživjeti. Kuća i dvorište su izvana uredni i čisti no samo stanje je jako loše ali nadasve tužno je bilo saznati da je to obitelj heroja Gunje kako su ga svi zvali i koji se na žalost zapalio benzinom i umro nedugo nakon toga. Supruga koja je ostala iza pokojnog sa voje djece teško podnosi bol za suprugom i samo plače što je naravno i kod nas izazvalo emocije koje su same po sebi nadošle vidjevši sve to.
Želio bih naglasiti da su potrebe jako velike i mi smo zaista dali mali obol kroz ovakvu pomoć, te stoga apeliram na sve koji ovo čitaju da nas kontaktiraju i pomognu tim napaćenim ljudima toga područja.
Brojkom govoreći Udruga je podjelila 6 perilica i 6 hladnjaka odnosno 5 kompleta u Gujnu i jedan koji će naš predsjednik Područnog Vijeća iz Slavonije Stipo Maričić te odvesti u susjednu Bosnu i Hercegovinu i uručiti jednoj obitelji pored Žepča. Naše
Htio bih se posebno zahvaliti Danijelu Kopiću vlasniku tvrtke MIO-AGROSTROJ iz SL. Broda koji je uz diskontnu cijenu robe  poslao svoj kombi i čovjeka (Ante) u Gunju da razveze po obiteljima kupljene perilice i hladnjake.
Danijel je inače vrlo aktivan u pomaganju i suradnji sa nama kako kroz upravo ovakve prigode ali nadasve i njegova obitelj živi upravo onako kako i treba i nesebično pomaže bližnjima oko sebe.
I na kraju moram se također zahvaliti Hrvatskoj Pošti koja je nesebično pomogla toga dana u logistici i realizaciji svega što se događalo u Gunji.
Bila mi je čast upoznati te drage ljude u potrebi i vračavši se kući rekao sam sam sebi da to nije sve i da će Udruga ponovo doći u što skorije vrijeme ponovo pomoći tim napačenim ljudima, a dotle molimo se za sve nastradale osobe jer im je itekako potrebna molitva i snaga iz nje.

 

predsjednik Udruge
Igor Pranić

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …