Promocija knjige "Sreća praznih ruku"
Promocija knjige "Sreća praznih ruku"

Promocija knjige “Sreća praznih ruku”

U subotu, 4.ožujka 2017.g. u Dvorani Ženske opće gimnazije sestara milosrdnica u Zagrebu predstavljena je zbirka pjesama Sreća praznih ruku autora Miroslava Radića iz Rijeke. Nakon što je

prisutne pozdravila ispred izdavačke kuće Teovizija, Ruža Tomić ih je pozdravila i ispred Udruge sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj čija je konferencija sv. Louise de Marillac bila organizator i domaćin ovog susreta jer su predstavljači i autor članovi Udruge u Zagrebu i Rijeci.
O zbirci su govorili recenzenti prof. Vesela Mađerić i dr. Vlado Vladić a članovima i prijateljima Udruge i publici obratio se i sam autor Miroslav Radić.
Pjesme je vrlo dojmljivo čitala naša proslavljena umjetnica, naša “ruža hrvatska” Lejdi Oreb čiji je glas i ovaj put osvajao prostor i naša srca onako kako to uvijek biva kada se ona javlja sa mjesta gdje se slavi Boga i domovinu.
Recenzentica prof. Mađerić je na kraju svoje prosudbe o pjesmama zaključila da ćemo čitajući ove pjesme postati plemenitiji, zadovoljniji i ljepši ljudi  jer nas Miroslav potiče da se ne opterećujemo materijalnim i vodi nas u sferu duhovnog, uči nas da nismo centar svijeta mi već su to drugi – nisam Ja nego Ti.
Miroslav nam daje zbiljske smjernice kako živjeti i kako život ispuniti  istinskim vrijednostima – koje su to vrijednosti – na koji ih način prepoznajemo – ili, bolje rečeno, kako i  na koji ih način otkrivamo u drugima. Dr. Vlado Vladić nam je preporučio da obavezno trebamo imati i čitati ovu knjigu a autor je govorio toplo o prijateljima koji su ga poticali na pisanje, zahvalio svim predstavljačima koji su ga hvalili kao čovjeka i književnika.
Članice Udruge sv. Vinka posebno su se dojmili stihovi koji govore kako Miroslav razmišlja kako da pomogne bližnjemu:
 
“Da otvorim vrata i pričekam 
 da siromah naiđe?
 Idem posjetiti bolesnu staricu
 na prvom katu!”        
 
To je naš Miroslav, čovjek djelatne ljubavi i snažne vjerničke prakse ali i čovjek  koji uvijek gleda zvijezde.
Ovu izuzetnu večer glazbeno je obogatila s. Zrinka Lončar koja nam je na kraju otpjevala pjesmu  Milosrdn ljubav koju je sama napisala u čast svetom Vinku.
Nakon svega još smo se ugodno družili i zasladili  kolačima koje su napravile vrijedne ruke naših članica.

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

S. SLAVA MILOSRDNICA

” Dragi Bog mi je dao puno, puno milosti – jedna najveća milost je da …