MILOSNO VRIJEME
MILOSNO VRIJEME

MILOSNO VRIJEME

U nedjelju 16.studenog 2014 vinkovska obitelj u Zagrebu okupila se na predstavljanju knjige Milosno vrijeme, meditacije za svaki tjedan autora Miroslava Radića, člana naše Udruge iz Rijeke.

Knjigu su predstavile članice Konferencije sv. Lujze de Marillac iz Frankopanske  Ruža Tomić koja je zastupala i izdavača nakladničku kuću Teovizija, prof. Vesela Mađerić a tekstove je čitala Jelka Kokalj.Za  lijepu glazbu zaslužne su novakunje Družbe sestara milosrdnica na čelu sa s. Zrinkom Lončar.
Milosno-vrijemePredstavljanju su u lijepom broju nazočile sestre milosrdnice, sestre Kćeri kršćanske ljubavi i brojni člnovi konferencija sv. Barbare i sv. Lujze de Marillac koja je bila domaćin i organizator predstavljanja te drugi vjernici i prijatelji.
Pročitane meditacije dojmile su se svih jer su duboke, tople, ljudske i ispunjavaju dušu. Autor je govorio o sebi, jednostavno, skromno, ponizno nam nudeći sve blago svoje duše. Na kraju nas je sve iznenadio i oduševio lijepom gestom- naime, prije promocije nazočio je jednom razgovoru gdje se pričalo da jedna bolesna žena koja živi u baraci i godinama ide na dijalizu treba drva za zimu. Konferencija joj svake godine kupuje drva pa je obećala i sada. Miroslav je, ističući da u njegovom životu iza svega stoji sveti Vinko, rekao da je odlučio večeras sav prihod od prodaje knjige darovati konferenciji za nabavku tih drva.

Naravno da su ljudi oduševljeni tom plemenitom gestom kupovali knjige pa je konferenciji uručeno 910 kn što je dovoljno za više od 2 metra drva i bit će velika pomoć potrebitoj.

Druženje je nastavljeno uz bogat domjenak koji su priredile vrijedne ruke članica obje konferecije, a Miroslav je neumorno potpisivao knjige i pisao posvete.

Vinkovska ljubav bila je na djelu u radu, odricanju,  velikodušnosti i zajedništvu. Brojni prijatelji udruge otišli su oduševljeni, ispunjeni duhom ljubavi i prijateljstva a mi članovi ponovno smo se uvjerili da Gospodin svaki naš trud obilato nagradi.

 

Ruža Tomić

Možda Vam se sviđa i ovo:

S. SLAVA MILOSRDNICA

” Dragi Bog mi je dao puno, puno milosti – jedna najveća milost je da …