ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE sv. VINKA PAULSKOG u RH
ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE sv. VINKA PAULSKOG u RH

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE sv. VINKA PAULSKOG u RH

I ove godine od 10- 12 ožujka u Novigradu na Dobri održavala se skupština Udruge sv. Vinka Paulskog na kojoj je bilo nazočno 30 konferencija iz sva četiri Područna Vijeća.

Skupštini je nazočilo 50-tak članova koji su bili u svojstvu predsjednika ili zamjenika konferencija i blagajnika pojedinih konferencija koji su imali svojevrsnu edukaciju o vođenju blagajni i žiro računa konferencija. Otvaranjem skupštine započelo je dvodnevno druženje svih članova, a duhovni nagovor je upriličila s. Renata iz Rijeke koja nas je podsjetila na zajedništvo i uvažavanje u međusobnom djelovanju.

Predsjednik Igor istaknuo je da je uvažavanje i poštivanje jedini način opstanka Udruge jer ako radimo svako za sebe i ne podijelimo međusobno sve što imamo vrlo brzo ćemo doći u situaciju da gasimo konferencije, a samim tim i Udrugu u cijelosti. Stoga je ova Skupština osim radnog djela imala naglasak na duhovnom štivu što je i izrečeno od strane sestre Miroslave koja nam je uz film o sv. Katarini Laboure i prikazom Gospe od  čudotvorne medaljice započela prvi dan skupštine.

Nastavak u subotu 11. 03. upravo je i bio naglašen dolaskom gostiju iz Rijeke od strane s. Blanke i s. Veronike koje su nam uljepšale početak dana uz trenutke njihova predavanja. Posebice nagovor s. Blanke je bio nadahnut mislima tko smo i što mi u Udruzi i koliko poštujemo sve u vertikali ustrojstva Udruge. Kako je rekla, sv. Vinko Paulski brinući se za svakog potrebitog nije gledao niti na vrijeme niti težinu djela jer Bogu je milo svako djelo koje učinimo za potrebitog i nema težinu niti veličinu, jednostavno sva su jednaka.

Sestra Veronika je praktično objasnila sve što je bitno u zajedništvu Vinkovske Obitelji i dodala da smo dobili jednu novu granu koja se zove De – Paull Hrvatska.

Nastavak skupštine je bio u pripremi grupa koje su sačinjavale konferencije i to tako da su bile izmješane u odnosu gdje djeluju što se pokazalo jako dobro jer su na ovakav način lakše izmjenile opis rada na svom području, te su u zajedničkom izvješću iznjele sve specifičnosti u radu.

Poslije podne ili točnije u pola šest smo uz organizaciju našeg domačina p. Filipa upriličili odlazak u Karlovac gdje smo hodočastili sv. Josipu u Karlovac. Nezaboravno iskustvo kroz svetu misu i svjedočenje ravnatelja svetišta mons. Antuna Sente nas je toliko oduševilo da smo sa pjesmom pošli nazad u Novigrad.

I na kraju u nedjelju smo uz zaključke i odluke te završne riječi naših duhovnika p. Daria i sestara Miroslave i Renate završili skupštinu koja je protekla u duhu primjerenom za Korizmu i išćekivanje nadolazečeg blagdana Uskrsa.

 

Igor Pranić

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …