DUHOVNA OBNOVA U NOVOJ KAPELI
DUHOVNA OBNOVA U NOVOJ KAPELI

DUHOVNA OBNOVA U NOVOJ KAPELI

Dana 25. ožujka 2017g. održana je duhovna obnova u N. Kapeli uz nazočnost četrdesetak članova Područnog Vijeća bl. Alojzija Stepinca Zagrebačke Nadbiskupije.

Dolaskom gostiju i članova iz Zagreba, Jastrebarskog, Vrapča, Bizovca i Ladimirevaca te okupljanjem u holu HRVATSKOG DOMA u Kapeli gdje smo uz okrijepu kavom, čajem i kolačima razmijenili riječi dobrododošlice nakon čega je započela duhovna obnova toga dana.

Uvodnim riječima predsjednica konf. u Kapeli  Ivana Dujić pozdravila je sve nazočne i predstavila tijek duhovne obnove. Također se svima obratio i predsjednik Udruge Igor Pranić koji je istaknuo da smo svi jedna velika obitelj i da ovakvi susreti jačaju zajedništvo duha i tijela svih nas. Nakon toga nam se obratio vlč. Robert Kupčak kapelan župe koji je u motivacijskom izlaganju istaknuo značenje duha zajedništva i uvažavanja jedni drugih. Odličnim izlaganjem je sat vremena proteklo puno brže nego što smo i osjetili. Svetom misom smo upili sve ono što smo i započeli toga jutra, tako da pjevanjem i euharistijom smo iza podneva uz zajednički ručak proveli trenutke koji su nas zbližili u jednu pravu obitelj.

Domačini iz konferencije Preslavnog imena Marijina su radom i organizacijom pokazali da nemoramo misliti o budučnosti jer su zračili kako ljubavlju prema svima tako i radom do najmanjeg detalja organizacije. Hvala im za sve što smo imali čast konzumirati kod njih, nemisleći samo na hranu, nego prije svega duhovno, a tek onda materijalno.

I na kraju upriličeni KRIŽNI PUT bio je završni dio ove duhovne obnove na kojoj smo se svi dotakli svojih srca i otvorili ih još više za one kojima služimo.

Igor Pranić

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …