PET GODINA MREŽE LJUBAVI
PET GODINA MREŽE LJUBAVI

PET GODINA MREŽE LJUBAVI

Članovi Udruge sv. Vinka Paulskog iz Rijeke, koji su glumili u predstavi Mreža ljubavi tijekom 2008. godine, odlučili su se ponovo okupiti nakon pet godina i obnoviti sjećanja na prekrasne trenutke zajedničke glume i gostovanja u Zagrebu, Pazinu, Splitu i Đakovu. Susret, koji je održan u subotu 5. listopada u prostorijama Udruge, Kresnikova 15, započeo je u 17 sati zajedničkom projekcijom fotografija s proba i gostovanja te nastavljen svečanom koncelebriranom misom koju je predvodio vlč. Slavko Ivoš a suslavili su vlč. Josip Peteh, vlč. Damir Šehić i don Drago Detić.
U nadahnutoj propovijedi mladomisnik Šehić je između ostaloga istaknuo:  „ Isus Krist je onaj koji nam dolazi u našu svakodnevicu iz dana u dan i On je uistinu zanimljiv i uvijek nam govori na jedan poseban način jer je živ i istinit. On nam poručuje jednu temeljnu istinu da nas voli i da sve pada pred Kristovom ljubavlju….Što može oduševiti danas jednoga čovjeka da se okrene za svetim Vinkom koji je u jednom povijesnom trenutku podigao jednu družbu sestara,  bijele sestre koje su išle svuda po svijetu i pronosile Kristovu milosrdnu ljubav? Može uistinu jer Vinko i danas poziva i oduševljava istom onom ljubavlju Kristovom  kojom je oduševljavao i prije toliko godina. Vidite, mene i vlč. Slavka je Krist preko svetog Vinka doveo 500 kilometara do Rijeke ( iz Iža i Zadra ) i njegova ljubav koju je svjedočio gorljivim životom. Ta ljubav kada bude sjajila na našim licima tek će onda privlačiti  druge ljude koji se pitaju zašto se ljudi posvećuju Bogu. Na nama je da živimo i prenosimo tu ljubav.
Draga braćo i sestre, koji ste došli ovdje na veliku obljetnicu našeg prijateljstva i druženja, zapamtimo da je kršćanska zajednica ona koja moli, koja vapi Gospodinu da spasi njegovog subrata, ali kršćanska zajednica je i ona koja ide prema Kristu hrabrim stopama. I nemojmo zaboraviti jednu stvar, sva je teologija predivna, ali jedno ostaje što nas oduševljava za život s Kristom a to je činjenica da nas Bog voli. Bog nas voli!“
Nakon mise susret je nastavljen čašćenjem pizama i kolačima, pjesmom i ugodnim razgovorima glumaca koji su nakon pet godina mnogo toga promijenili i doživjeli u svojim životima ali nisu zaboravili zajedničke doživljaje vezane uz predstavu Mreža ljubavi koja je bila poticaj da ostanu aktivni u Udruzi i povezani u životu. Hvala č.s. Marti i Renati što su priredile ovaj susret, a nadamo se da će prirediti i novi  za 10. godišnjicu.

 

Miroslav Radić

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …