KRIŽNI PUT KONFERENCIJE SV. JOSIPA U TRSATSKOM SVETIŠTU

KRIŽNI PUT SA RAZBIJENIM KRISTOM

Dvanaest članova Udruge svetog Vinka iz Rijeke u subotu 27. veljače 2021., na poticaj predsjednice Katelijn Radić, slavili su u svetištu Gospe Trsatske križni put. Tekst za postaje križnog puta priredila je Katelijn prema pismu oca Tomaža Mavriča za ovogodišnju Korizmu pod nazivom MOJ RAZBIJENI KRIST, a čitao ga je i predvodio Miroslav Radić.

Križni put je započeo okupljanjem i uvodnim nagovorom kod kipa svetog Ivana Pavla II, a nastavio se na brdu uz svetište gdje se nalaze umjetničke brončane postaje križnog puta akademskog kipara Ante Jurkića. Kod svake postaje sudionici su, na poticaj voditelja, u tišini i sabranosti mogli Isusu predati svoje manje ili veće „križeve“, kojih sigurno ne nedostaje, i izmoliti poneku molitvu za svoje potrebe i potrebe svojih bližnjih.

Ovaj susret posebno je bio značajan jer je prvi put nakon duge odvojenosti zbog Korona virusa okupio članice. Okrijepljene molitvom i druženjem uz kavu i kekse zadovoljne su se vratile svojim domovima u iščekivanju ponovnog susreta i redovitog pomaganja bližnjima.

Miroslav Radić 

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …