Humanitarna akcija “MOJ DOM”

Uključite se u humanitarnu akciju i pomozite deseteročlanoj obitelji iz Velike Gorice da sačuvaju svoj jedini dom!

Nakon što joj prije tri godine preminuo suprug, gospođi Rosi Ivanković iz Velike Gorice ostala je obiteljska kuća koju je njezin suprug sam izgradio za vrijeme života, za njihovu deseteročlanu obitelj.

Međutim, osim obiteljske kuće, umirovljenoj Rosi, i njenim kćerima Antoniji i Marini,ostao je kredit ERSTE banke na iznos od 75.218,42 kn. Nakon smrti supruga gospođe Rose Ivanković, ERSTE BANKA pokrenula je ovršni postupak, u kojem je banka kao ovrhovoditelj ishodila zabilježbu ovrhe prodajom nekretnine – obiteljske kuće koja je jedini dom za gospođu Rosu i njezinu obitelj.

Zbog svoje dobi i lošijeg zdravstvenog stanja, gospođa Rosa nije radno sposobna, a s iznosom svoje skromne mirovine potpomaže svoje dvije punoljetne kćeri Antoniju i Marinu (i njihovu djecu), koje su obje teško invalidne osobe od djetinjstva zbog bolesti (100%- tjelesno oštećenje„prema odjeljku IIB, točki 7 Liste tjelesnih oštećenja iz članka 2. Zakona o listi tjelesnih oštećenja).

One same nisu u mogućnosti isplatiti dugovanje banci.

Erste banka je pristala zaključiti nagodbu za potraživanje u iznosu od 55.000,00 kn. Namirenjem ovrhovoditelja u navedenom iznosu, ovrha bi se obustavila te bi deseteročlana obitelj iz Velike Gorice uspjela sačuvati svoj jedini dom.

No da bi se ovrha obustavila potrebno je pomoći umirovljenoj gospođi Rosi Ivanković i njezinoj obitelji, te skupiti iznos od 55.000,00 kn. Stoga je „Udruga sv.Vinka Paulskog u RH od 15.listopada 2019.g. pokrenula humanitarnu akciju pod motom „Moj dom“ (Rješenje Ureda Državne uprave u Istarskoj županiji, KLASA: UP/I-550-01/-19-01/47, URBROJ: 2163-04-01-19- 4, Pula, 14.listopada 2019.g.).

Akcija traje tri mjeseca, sredstva se mogu uplatiti na računu za humanitarnu akciju
IBAN: HR6524020061500074079 otvorenom kod Erste& Steiermärkische Bank d.d.

Misao sv Vinka Paulskog: „ O moj Gospodine i Bože, podari mi milost da događaje mogu gledati Tvojim očima.“ Pogledajmo Njegovim očima, otvorimo svoja srca i pomognimo deseteročlanoj obitelji sačuvati njihov JEDINI DOM.

 

UDRUGA SV. VINKA PAULSKOG U RH

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Olakšajmo život invalidnoj osobi

Olakšajmo život invalidnoj osobi Katici iz Osijeka uključenjem u humanitarnu akciju. Gospođa Katica Nožina Balić …