PROJEKT 72 H BEZ KOMPROMISA

Projekt „72 sata bez kompromisa“ već nekoliko godina unese u našu jesensku svakodnevnicu proljetno veselo zelenilo!! Bilo je tako i ovog vikenda, od 18. do 20. listopada 2019. i po Splitu!
Jedna grupa volontera je cijeli dan boravila u samostanu sestara milosrdnica zajedno s članovima Udruge mladih. Nakon međusobnog upoznavanja s. M. Gracijana je rekla nekoliko riječi o našoj redovničkoj zajednici te samostanskim prostorima u kojima se nalaze. Zatim je nova predsjednica konferencije mladih Karmen Milić „ispričala svoju priču“. Potakla ih je na promišljanje što svatko od njih podrazumijeva pod volontiranjem, a onda naglasila vrijednost i ljepotu darivanja svog vremena, sposobnosti koje imamo i svega što imamo. Darivanje je uvijek i dobitak!
Krenule su akcije: bojanje vrata, sjedalica, uređenje zelenih površina, … i dan prođe u tren! Nakon ručka u dvorani koja je i redoviti radni prostor mladih iz Udruge, razgledali smo kapelu, te Split sa kupole samostana.
Vedrina mladosti svoj vrhunac je tog dana dostigla u rastanku s okusom novih susretanja za nova darivanja!!! Međusobna i svima koji naiđu na njihov životni put!

s. M. Gracijana

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Radionica s učenicima – gledanje filma

U subotu 7.3.2020.g. zajedno s učenicima pogledali smo film Svemogući Bruce.  Film Svemogući Bruce govori …