Hodočašće konferencije sv.Duje iz Splita
Hodočašće konferencije sv.Duje iz Splita

Hodočašće konferencije sv.Duje iz Splita

Već dugi niz godina, Konferencija sv. Duje, Split, organizira okupljanje i hodočašće invalidnih osoba, te osoba s posebnim potrebama. Tako su se i ove godine, 7. lipnja u samostanu sv. Franje u Imotskom okupili su se invalidi, osobe s posebnim potrebama kao i članovi udruge sv. Vinka Paulskog iz splitsko- makarske nadbiskupije. Ove godine uz odrasle iz konferencije sv. Luke iz Otoka na susret je došla i Vinkovska marijanska mladež koja je pod ravnanjem s. Beatrice Bakić izvela kratki prigodni program.
Euharistijsko slavlje vodio je fra Zoran Kutleša u koncelebraciji fra Kristijana Stipanovića te don Pavla Banića koji je duhovnik Udruge za Područno vijeće splitsko- makarske nadbiskupije. Podijeljeno je bolesničko pomazanje, te je poslije svega održano ugodno druženje.

Iz propovjedi fra Zorana Kutleše

Vjerujemo u Isusa Krista. On je sad ovdje među nama, Bog i čovjek, Spasitelj i Otkupitelj. Posebno je s nama kad slavimo svetu Misu. “Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta. Neću vas ostaviti same.”
Isus je pomagao čovjeku; liječio, tješio. I danas Isus dolazi svima nama. Bliz je svima. Kome je Isus najbliži? Čovjeku u patnji, u boli. Kako Isus pomaže, ja ga ne vidim? Pa koliko nam Bog daje ljudi koji nam pomažu, koji su uz nas, koji dolaze u ime Isusa. Evo ovdje su udruge sv. Vinka, a sv. Vinko je baš pomagao takvima.
Jedan slikar je naslikao Isusa bez ruku i bez nogu. Vidjevši to, drugi umjetnik kaže:” Pa zašto si naslikao Isusa bez ruku i nogu?” On mu odgovori: “Mi smo njegove ruke i noge. Mi smo Isusove oči koje trebaju vidjeti svakog čovjeka.” Svi mi možemo pridonositi boljitku jedni drugima.
Nemojte očajavati, niste sami.
Ima ljubavi, počevši od onih najmanjih pa do starijih. Molitvom, predanjem u volju Božju, a Bog mi šalje ljude koji će mi pomoći.
Želio bih da iz Imotskoga pođete sretniji, veseliji i predaniji Bogu. Neka Isus Krist ispuni naša srca svojim mirom, blagoslovom, da budete onakvi kakvima vas On želi.


Mihaela Jurković

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …