BILJANI POSJETILI KATEDRALU, KRIPTE I BISKUPSKI DVOR U ĐAKOVU

Radionica i susret Udruge svetog Vinka Paulskog

Nacionalno vijeće Udruge svetog Vinka Paulskog održalo je radionicu i susret s članovima Udruge područnoga vijeća svetih Petra i Pavla u Đakovu, na kojoj su sudjelovali i članovi konferencija iz Bilja. Susret je počeo svetom misom u Đakovačkoj katedrali, nakon koje su članovi razgledali katedralno zdanje i kripte kao i biskupski dvor pod stručnim vodstvom Ivana Basija, predsjednika Konferencije u Đakovu, koji je ujedno bio i domaćin susreta.

Susret je započeo, kao i svi susreti udruge, molitvom koju je u odsustvu duhovnika predvodila predsjednica Udruge Anđelka Samardžić te se s par uvodnih riječi predstavila nazočnima. Ivana Buterin, dopredsjednica Udruge, provela ih je poviješću i strukturom Udruge i u Hrvatskoj i u svijetu.

Marija Mamić predstavila je rad Konferencije mladih u Splitu, kao i projekte koje oni rade i način na koji ih ostvaruju te probleme koji se javljaju u radu. Susretu su, uz predsjednika Područnoga vijeća i Konferencije iz Tovarnika Stipu Maričića, nazočili članovi konferencija i iz Bizovca, Belišća, Bilja i Đakova.

Nakon radionice i zajedničkog ručka te ugodnog druženja razišli su se, kažu, puni radosti, najavivši da imaju ideja za nove projekte i susrete s potrebitima.

D. Pejić

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …