Izlet u Trogir

Udruga svetog Vinka Paulskog Konferencija sv. Duje  Split je posjetila Dom za odrasle osobe “Trogir”.

U sklopu realizacije  projekta Kapljica milosrđa  sufinanciranog od Grada Splita upriličen je posjet člnova splitske Udruge sv. Vinko Paulski Konferencija sv. Duje Split starim, nemoćnim i invalidnim osobama u Trogiru.

Udruga sv. Vinka Paulskog Konferencija sv. Duje u subotu 19. listopada posjetila je Dom za odrasle osobe Trogir nastavljajući tako činiti male stvari s velikom ljubavlju i skrbiti o potrebitima što je i bio cilj svetog Vinka Paulskog, francuskog svećenika koji je svoj život posvetio napuštenima i patnicima.

Društvo, topla riječ, pjesma i prigodni poklon paketi posebno su razveselili korisnike doma.

„I sami svjedočimo svakog dana da je ljudima sve više potrebno društvo i pažnja, istaknula je predsjednica splitske Konferencije“, Lucija Jozica Vlahović. „Bog našim rukama izvodi svoja djela, te nas našim nogama vodi svojim putevima“, zaključila je na kraju izleta.

U ovu posjetu sudjelovala je 5 članova volonterskog projekta 72 sata bez kompromisa.

Nakon višesatnog druženja sa korisnicima Doma za odrasle Trogir članovi Konferencije  i volonterske akcije uputili su se u hotel Sveti Križ gdje su uz ručak prepričali dojmove druženja i zaključili da će i dalje ustrajati u radu s najpotrebitijima i tako svjedočiti Božju ljubav. 

 

Zlatka Martić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …