Veliko srce kuca za bolesne u Korizmi
Veliko srce kuca za bolesne u Korizmi

Veliko srce kuca za bolesne u Korizmi

U samostanskoj kapeli (prvi četvrtak u ožujku) opet smo slavili misu za potrebnike i one koji ih poslužuju. Članovi Vinkovske obitelji koji djeluju u Splitu (Konferencija sv. Duje, sestre milosrdnice i Marijanska vinkovska mladež) animiraju misno slavlje, a nakon mise nastavlja se druženje u razgovoru i pjesmi uz kolače.
Zbog nevremena puno toga je izgledalo nemoguće.
Predsjednica Konferencije gđa Jozica i g. Miro su cijelo dopodne prikupljali kolače i piće od naših donatora, i odolijevali orkanskim udarima bure.
Tako nije bilo moguće da se pridruže teži bolesnici, kao i djeca s retardacijom iz Samaritanca, gdje djeluje naša s. Kristijana Ćapeta. Ona je svirala na misi i pjevala sa svojim „malim zborom radnih kolegica“. S. Antonija Delonga je potakla Vinkovsku marijansku mladež, pa je mladost u velikom broju uzveličala slavlje.
Duhovnik Konferencije don Tomislav je u propovijedi vrednovao sve te ljude koji primjećuju Lazara „na vratima svoje kuće“, upozorio da ne bi bilo dobro da kasno shvatimo kako su nas „opili grimiz i tanani lan“. Krist govori o „trenutku kad vječnost otkriva moje promašenosti, bahatosti, cinizam, nepovjerenje…, ali i rasvjetli naše patnje, križeve, sve strpljivosti u životu s ljudima kojima smo trebali biti i bili pri ruci… Nije mudro odgađati čovještvo, …obraćenje,… Obraćenje je služenje Bogu i čovjeku… Krist poziva dok vrijeme nije iscurilo…“
Članice Konfrencije organiziranosšću, spretnošću i vedrinom servirale su i posluživale piće, kolače, kavu – zajedno sa sestrama, a svi zajedno međusobno dijelismo radost, razgovor, druženje, pjesmu… Uz mogućnost mjerenja tlaka i konzultacija s liječnicima – ponuda je doista široka.
Bio je ovo susret međusobne podrške i ohrabrenja za korizmene korake svih nas. (smg)
 
 
s.Gracijana

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …