VAZMENI PETAK I DRUŽENJE UZ SV MISU
VAZMENI PETAK I DRUŽENJE UZ SV MISU

VAZMENI PETAK I DRUŽENJE UZ SV MISU

Naša redovita mjesečna druženja u samostanu sestara milosrdnica nastavljaju se i u ovoj godini. Tako smo se okupili i u Vazmeni petak popodne, 21. travnja 2017.

Posebnost već trećeg susreta je što smo oko Gospodnjeg stola na svetoj misi okupljeni zajedno s novim duhovnikom udruge fra Franom Delićem, franjevcem provincije Sv. Jeronima – Zadar. Fra Frano živi u samostanu na Poljudu u Splitu. U službi je vikara i ekonoma. Na našim druženjima je na raspolaganju i za ispovijed prije mise. Njegova jednostavnost, duhovnost i toplina oblikuje i njegove propovijedi.

„Okupljamo se u vrijeme kad ljudi završavaju svoj posao, žure u nove obaveze…, a mi smo ovdje da bismo s Uskrslim slavili zajedništvo i snagu Njegova života. Jako je važno svakodnevno se družiti s Isusom, biti uz Njega, jer On svojom ljubavlju želi ispunjati i oblikovati naše živote. On vidi naše potrebe baš kao što je apostolima očitovao svoju prisutnost i pomoć….“

Redovito pa tako i ovaj put – ujedinjujemo Marte i Marije. Nakon slavljenja u kapeli nastavili smo svi zajedno slavlje uz osvježenje u prostorima samostana.

 

(s. M. Gracijana)

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

ČLANOVI KONFERENCIJE SV. JOSIPA RADNIKA IZ BELIŠĆA U ZAJEDNIŠTVU VJERE I SVJETLA U SVETIŠTU SVETE ANE

U prošlu subotu bili smo na druženju u Svetištu sv Ana sa članovima zajednica Vjera …