Uvod u proslavu 15 g. konf. sv. Duje u Splitu
Uvod u proslavu 15 g. konf. sv. Duje u Splitu

Uvod u proslavu 15 g. konf. sv. Duje u Splitu

Redovito mjesečno druženje Vinkovske obitelji i potrebnika o kojima brinemo 15. svibnja je bilo u znaku zahvale Gospodinu za 15 godina rada obnovljene Konferencije sv. Duje u Splitu. Klanjanjem pred Presvetim sat vremena smo zahvalno molili i pjevali za puno dobra koje je posebno po zauzetosti Udruge sv. Vinka učinjeno potrebnima.
*****
Dobri Oče nebeski, umirujemo srce u tvojoj prisutnosti, slavimo te i hvalimo za divna djela tvoja!
Danas ti u ovom molitvenom zajedništvu posebno zahvaljujemo za velika djela tvoje ljubavi koje si darivao svijetu po sv. Vinku Paulskom i po svima onima koji su slijedili karizmu tog velikana ljubavi koji je riječima i životom svjedočio: Siromasima ljubiti znači kraljevati! Zahvaljujemo za stoljeća i otvorena srca tvojih vjernih, a posebno danas zahvaljujemo za 15 godina rada obnovljene konferencije sv. Duje u Splitu. Zahvaljujemo ti jer i nas pozivaš da svjedočimo o vječnoj tvojoj ljubavi!
Zahvaljujte Gospodinu jer je dobar, jer je vječna ljubav njegova!
Zahvaljujemo i za blaženog Frederika, koji je osnovao Udrugu sv. Vinka, po kojoj se trudimo biti sudionici tvoje blizine na zemlji. Blaženik kaže: Da bismo se mogli smatrati Vinkovima  treba svoj život i danas postaviti na tradicionalne kreposti koje je sam Vinko živio i predložio svojim sljedbenicima: vršenje Božje volje, pouzdanje u Providnost, jednostavnost, poniznost…, čisto opredijeljenje … za siromahe. Bez opreme, bez tih i drugih kreposti nije ni danas moguće u punini živjeti onaj oblik kršćanskog života koji je izmislio sv. Vinko Paulski, a koji mu je u stvari nadahnuo Duh Sveti u 17. stoljeću.
Zato ti zahvaljujemo i slavimo te za dar blaženog Ozanama:
Zahvaljujte Gospodinu…
Tako smo se uz molitvu, pjesmu, klanjanje, fotografije pripreme paketa za potrebne, hodočašća, posjeta domovima, pomaganja u učenju, radionica, misija… prisjetili koliko se toga događalo ovih godina. Molitvom za preminule članove Konferencije nastavili smo klanjanje. Na kraju smo molitvom Vinkovske obitelji najavili Godinu suradnje među članovima Vinkovske obitelji koja počinje na blagdan Duhova.
Duhovnik Konferencije don Tomislav nam je posvijestio snagu mučeničkog predanja, jer slavimo blagdan Solinskih mučenika.
Slavimo euharistiju…kruh i vino su snaga i solinskih mučenika, i ne samo njih … Na Kristov stol prinose sebe, svoju krv… To je svjedočanstvo neuništivo. Oni su pristali da ih se samelje kao pšenično zrno… Mi živimo od tog uvjerenja i snage te žrtve…Što to nas povezuje s tim svjedočanstvom?
Za ove ljude koji su ispred nas netko brine. Veličina života jest u umiranju za druge – to Krist naglašava. Tu gdje ovi ljudi ne mogu bez tuđe pomoći ništa, tu se Krist proslavlja. To znači umrijeti za druge, umrijeti sebi. Služenje čovjeku je umiranje sebi… to Krist vrednuje, a mi ne vidimo. Tu životnu lekciju Krist želi da naučimo. . Zašto mi površno vidimo?…Jer smo orjentirani sebi. Krist poziva da tugu i žalost pretvaramo u radost… Nas kao da je strah da nas to ne izazove i ne pomakne u tom smjeru… A iz Njegove smrti niče novi život… U našem egoizmu umire sve… Tu je Krist napravio razdjelnicu. Oni koji su voljni imalo sebi umrijeti, drugima mogu donijeti puno radosti. Na to nas Krist poziva.
 
Nakon Molitve vjernih članovi Konferencije su izmolili Molitvu predanja.
Poslije mise je s. Kristijana s Marijanskom vinkovskom mladeži i kolegicama iz Samaritanca otpjevala nekoliko pjesama. Posebno raspjevano je bilo kad su se uključila i djeca iz Samaritanca pjevajući zajedno Kad si sretan i Mi želimo uzdić’ Isusa.
Zatim je predsjednica MVZ Splita Josipa Dujmović uručila predsjednici Konferencije gđi Jozici Vlahović buket cvijeća čestitajući ovaj mali jubilej.
Nastavili smo druženje uz kolače, kavu, sok… i raspjevanu radost!

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …