UDRUGA „SPAŠAVA“ SLIJEPU BRANKU
UDRUGA „SPAŠAVA“ SLIJEPU BRANKU

UDRUGA „SPAŠAVA“ SLIJEPU BRANKU

Članovi Udruge svetog Vinka iz Rijeke bili su u ponedjeljak 17. srpnja u redovitoj mjesečnoj posjeti gospođi Branki koja je, osim što je siromašna i  beskućnica, gotovo potpuno slijepa. Uz potrebne namirnice koje su joj ovaj put donijeli č.s. Renata i Miroslav dugo su s njom razgovarali, slušali njene mnoge probleme i pokušali doprinijeti njihovom rješenju.

Branka, koju posjećujemo oko 4 godine,  živi u trošnoj baraci u Kraljevici. Radila je kao njegovateljica u KBC-u Rijeka 42 g., bila je marljiva i radišna, nadasve ljubazna prema pacijentima koje je njegovala. Zaslužila  je skromnu mirovinu koju sada  zbog kredita i obaveza prema banci ne može uživati. Bez stana  je, beskućnica, žrtva današnjeg vremena. Udruga ulaže napor da je prehrani, a poduzima korake da joj pronađe i osigura skromni dom.

Iako u teškoj životnoj situaciji Branka ne očajava i još je uvijek vedra duha koji se širi na sugovornike. Uzda se u Božju pomoć i dobrotu plemenitih ljudi. Još mi u duši odjekuju njene riječi koje nam je uputila na rastanku: „ Da nije vas iz Udruge ne znam što bi bilo sa mnom, hvala vam što me ne zaboravljate“.

M. Radić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …