Hodočašće Područnog Vijeća sv. Petra i Pavla u Mariju Bistricu
Hodočašće Područnog Vijeća sv. Petra i Pavla u Mariju Bistricu

Hodočašće Područnog Vijeća sv. Petra i Pavla u Mariju Bistricu

Dana 01.07.2017g. Područno Vijeće sv. Petra i Pavla iz Slavonije organiziralo je hodočašće za članove i potrebite u Marijansko svetište Mariju Bistricu.

Tovarnik je bio početna stanica, pa preko Vukovara, Osijeka, Bizovca i Đakova putnici su punili i napunili autobus koji je po kiši i vjetru krenuo put Bistrice. Odmah na početku putovanja uz prigodnu molitvu i pjesmu koju je povela naša s. Bernardina vidjelo se da će današnje putovanje biti puno duha i molitve. Tijekom putovanja smo izmolili krunicu, slušali duhovnu glazbu, te svatko uz svoje misli  nije niti primijetio kako je brzo prošao put do Gospe Bistričke.

Sunce koje se u  međuvremenu pokazalo obasjalo je Mariju Bistricu i nas svim svojim sjajem. Po dolasku pred crkvu i svetište dogovorno smo pošli svako na svoj način pokloniti se Gospi i otvoriti srca sa svim svojim nakanama. Netko je iskoristio vrijeme do mise i za ispovijed, tako da priprema za euharistiju nije mogla biti bolja.

Sveta misa protekla je u služenju desetaka svećenika koji su doveli svoje vjernike u pohod Gospi tako da nas je bilo jako puno.

Nakon svete mise smo posjetili samostan sestara iz reda Karmelićanki koje su nas dočekale i odredili domaćicu koja nas je izdašnim informacijama upoznala sa poviješću osnutka i življenja sestara u samostanu. Uz mnoga pitanja i odgovore smo napustili samostan i otišli se okrijepiti svatko na svoj način.

Križni put koji je uslijedio bio je posebno nadahnut poglavito čitanjem  s.Anice milosrdnice iz Osijeka koja je zajedno sa . Bernardinom i osmislila animaciju cijelog putovanja. Kada smo sišli sa puta križa uputili smo se pomalo umorni do autobusa i nastavili putovanje prema planu koji je bio još obići Oltar Domovine na Medved Gradu i svratiti na grob Ante Starčevića kako mi kažemo oca Domovine. Na Oltar Domovine nismo mogli doći radi radova  i popravka ceste, no na grobu A. Starčevića smo zastali, i uz animaciju s. Anice saznali puno toga o životu Starčevića i nastanku kipa na njegovu grobu.

Sada već poprilično umorni smo se zaputili svojim domovima, te uz našeg vozača smo se i sretno vratili.

Zahvaljujući na kraju našem Stipi i sestrama koji su organizirali hodočašće, puna srca i napijeni duha svaki hodočasnik je riječima; zbogom do Đakova u kolovozu obećao da ćemo se opet sresti i zajedno upijati milosti koje nam daju naši zagovornici i sveci kroz duhovnike koji će predvoditi i taj događaj.

Igor Pranić – predsjednik Udruge

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …