U posjeti obitelji Andjić
U posjeti obitelji Andjić

U posjeti obitelji Andjić

Dana 07. siječnja 2018.godine vaš predsjednik Udruge i moja unučica Tena su posjetili obitelj Stjepana i Kristine Andjić iz Normanaca nedaleko Našica. Sam posjet ne bi bio zapažen jer su normalni odlasci u tu obitelj iz razloga što nam je obitelj Stjepana i Kristine pokazatelj kako u teškoćama podići djecu i školovati ih, i primjer su nam ovdje na našem području Slavonije. Tako i danas djeca Anita, Ivona i Anton polučuju izvrsne rezultate u školama koje pohađaju. Ali od nekog vremena imaju u obitelji još jednog učenika i to svoju majku Kristinu koja po programu zavoda za zapošljavanje pohađa školu za informatiku u Osijeku. I naravno došlo je do gužve oko korištenja računala što sam i sam saznao od Kristine koja je uz veliku volju i želju za usavršavanjem zamolila da joj se popravi postojeće računalo da može vježbati zadaće koje dobije u školi. Ispričao sam tu priču mojoj unučici Teni koja me ponekad prati u posjete kod obitelji o kojima brinemo i pomažemo koliko možemo na što je odgovorila: pa dati ću im ja svoje računalo ionako se služim tatinim laptopom, i stoji mi a ne koristim ga. I tako je računalo danas dostavljeno obitelji i uručeno Kristini koja je zaista ganuta gestom male Tene izljubila ju i zahvalila se na skromnom daru.
Nadam se da će im kompjuter iako nije nov poslužiti za sve one korisne radnje koje im trebaju za nastavak školovanja, a nekima i završetak srednje škole. Naime Anita je najstarija kći u obitelji i završava Farmaceutsku školu, Ivona je srednje dijete i ide u treći razred za medicinsku sestru, a Anton najmlađe dijete završava osmi razred i jedan je od više puta nagrađivani učenik osnovne škole u Koški.
Posjet smo završili uz tople riječi svih da će u budućnosti biti još puno potreba ali i spoznajom da se upravo kroz malu Tenu i djecu obitelji odgajaju vrijednosti kakve očekujemo od naše djece.

Igor Pranić – predsjednik Udruge

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …