Druženje u samostanu sestara Milosrdnica
Druženje u samostanu sestara Milosrdnica

Druženje u samostanu sestara Milosrdnica

Od otvorenja samostanske kapele sestara milosrdnica u Splitu, četvrtu godinu za redom, redovita su mjesečna misna slavlja i druženje Vinkovske obitelji i svih potrebnika s kojima se susrećemo u svom djelovanju. 

Ovog „trećeg petka u mjesecu“, 19. siječnja 2018. godine družili smo se prvi put u ovoj godini. Kapelu je ispunilo mnoštvo među kojima djeca s intelekutalnim poteškoćama iz udruge Zvono i djeca iz osnovne škole Split 3, te osobe iz udruge gluhih i nagluhih osoba. Njima i mnogim drugima ovo je već redoviti „izlazak“ iz svakodnevnice njihova, patnjom obilježenog života.

Fra Frano Delić, duhovnik splitske konferencije, koji je redovito na raspolaganju za ispovijed prije mise i predvodi misno slavlje, počeo je propovijed komunicirajući  s djecom da bi ih doveo do zaključka koliko je u životu uopće važna škola, crkva i ambulanta. Povezujući s evanđeljem koje govori o Isusu koji traži svoje učenike, propovjednik je rekao kako svi ne možemo biti izvrsni učenici, ali možemo imati izvrsno vladanje. Zato je za domaći rad zadao svima osluškivanje učitelja Isusa i molitvu da budemo dobri učenici. Svakako – na prvom mjestu je nedjeljna misa! Isus je i naš liječnik, s njim je moguće nositi patnju, On može i liječiti našu bol. Tako ćemo ostati s njim jer nikako ne bismo smjeli izdati i napustiti Isusa, kao što je to učinio učenik „koji ga izda“.

Predsjednik Konferencije Duje Kanajet nas je na kraju misnog slavlja pozvao poslušati nekoliko pjesama koje će djeca otpjevati, te nakon toga na redovito druženje u prostorima samostana uz pizzu i kolače, te mogućnost i liječničkog pregleda.

Drago nam bi što je ovaj put s nama bila i ekipa Laudato televizije…

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …