SPLIT U OZRAČJU sv. VINKA PAULSKOG
SPLIT U OZRAČJU sv. VINKA PAULSKOG

SPLIT U OZRAČJU sv. VINKA PAULSKOG

03. listopada 2015g. u Splitu je održan motivacijski seminar za članove Područnog Vijeća Udruge sv. Vinka Paulskog u Splitsko-Makarskoj   Nadbiskupiji.
Nakon seminara jedan od najznačajnijih događanja zbio se u osnivanju konferencije mladih iz Splita. Krenimo redom, i to samim okupljanjem u samostanu sestara Milosrdnica koje su kao i uvijek bile domaćinom ovog prelijepog događanja. Okupljanje je bilo u 10h i došli su članovi konferencija iz Splita, Otoka, Makarske i Kaštela, u očekivanju članova sa Brača koji nažalost nisu došli započeli smo sa programom prezentacije koju kao i uvijek zapo[envira-gallery id=”226″]činje naš uvaženi p. Dario Grbac. Molitva i obračanje naše domačice sestre Radoslave bio je motivirajući jer je sestra govorila o suradnji svih onih koji rade za dobro čovjeka. Nakon sestre Igor je pozdravio sve i krenulo se u putovanje tako mogu nazvati prezentiranje našeg Darija života i puta naših utemeljitelja sv. Vinka i bl. Ozanama. Budno slušanje predavanja p. Daria  je završilo oko 12h te smo nastavili prezentacijom o Udruzi danas i u budućnosti koju je predsjednik Igor na oduševljenje svih približio svakom nazočnom članu i gostima. Završavajući prezentaciju uz završni pljesak i odobravanje prisutni članovi su otišli na ručak koji su pripremili vrijedni članovi konf. sv. Duje na čelu sa našom Jozicom.
Nastavak događanja je po planu nastavljen u samostanskoj crkvi gdje su članovi izmolili krunicu i uz pjevanje i sv. misu koju je predvodio naš Dario. Negdje oko 17h pristupilo se osnivanju konf.  mladih koja će nositi ime kao i konferencija starijih sv. Duje – mladi. Prije samog osnivanja predsjednica Područnog Vijeća i konf. sv. Duje Lucija Vlahović je uz emotivno pozdravljanje pozdravila ovaj događaj ističući da se ništa ljepše nije dogodilo od osnivanja konf. prije 15g. Još je rekla da su mladi već duže vrijeme aktivni zajedno sa starijima i da je ovo kruna njihovog zajedničkog rada. Samo osnivanje  je proteklo predlaganjem sada već mogu reći predsjednice Marije Mamić koja je jednoglasno izabrana za predsjednicu konf. mladih te je izabrala svoje suradnike i prigodnim obraćanjem svima još jednom predstavila svoje članove i ukratko prezentirala budući rad mlade konferencije sv. Duje Split. Završavajući prigodnim riječima Jozica i Igor su pozvali sve prisutne na još malo druženja uz kolače i osvježavajuće piće, gdje su mladi okupljeni oko stola pozdravili odlazak p. Daria i Predsjednika Igora.
Moram na kraju reći da se Krist proslavio i ovog puta kroz sve nas, a poglavito  kroz mlade koji su postali dio velike obitelji sv. Vinka Paulskog.
Igor Pranić- predsjednik Udruge

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …