RADOST ZAJEDNIŠTVA I LJUBAVI
RADOST ZAJEDNIŠTVA I LJUBAVI

RADOST ZAJEDNIŠTVA I LJUBAVI

Udruga sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj tijekom mjeseca rujna, „Vinkova mjeseca“, organizirala je niz aktivnosti u spomen na svojega utemeljitelja, bl. Frederika Ozanama i sveca zaštitnika, sv. Vinka Paulskoga. Tako su i članovi njezina ogranka iz Osijeka, Konferencije sv. Obitelji, u petak, 25.rujna, upravo uoči blagdana sv. Vinka, organizirali susret pod nazivom „Radost zajedništva i ljubavi“. Susret je započeo zajedničkom sv. Misom članova, potrebitih o kojima skrbe i ostalih gostiju u crkvi sv. Obitelji u gradskoj četvrti Jug II.
U nastavku susreta uslijedio je prigodan program kojega su predvodili mladi župe sv. Obitelji, VIS Familias brojnim duhovnim pjesmama. Prisutni su čuli i jedno izuzetno svjedočanstvo vjere gđe. Karmen Milković, a za sam kraj raspoloženju su pridonijeli članovi hrvatsko-makedonskog kulturnog društva svojom pjesmom i plesom. Osim obitelji u potrebi o kojima članovi konferencije već godinama skrbe skupu je nazočio i niz gostiju i predstavnika organizacija s kojima konferencija surađuje: fra Davor Filko, kapelan župe sv. Obitelji, sestre milosrdnice, Udruga za promicanje inkluzije grada Osijeka, Dom za odgoj djece i mladeži, predstavnik gradskih vlasti, učenici i profesorica Ugostiteljske škole koji su pripomogli s domjenkom, članovi bratskih konferencija iz okolice Osijeka – iz Bizovca, Tovarnika, Ladimirevaca i Bilja, kao i sam predsjednik Udruge sv. Vinka u RH, gosp. Igor Pranić. Nakon završnog obraćanja prisutnima predsjednice Konferencije sv. Obitelji, gđe. Mirjane Nožina, svi su pozvani na skromnu okrijepu.
Cijeli susret prošao je u vedrom, radosnom ozračju i uistinu se osjetio duh zajedništva i bratske ljubavi svih prisutnih, jer svi smo bili jedno, isti, braća i sestre u Kristu koji su zajednički slavili Gospodina i utjecali se zagovoru naših nebeskih zaštitnika, bl. Frederika i sv. Vinka.
Konf. sv. Obitelji u Osijeku

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …