Slatka donacija potrebitima
Slatka donacija potrebitima

Slatka donacija potrebitima

BIZOVAC, na prigodnoj svečanosti danas su predstavnici Udruge pčelara „Valpovština“ iz Valpova darivali med bizovačkoj Udruzi Svetog Vinka Paulskog.

Vrijedni i marljivi članovi Udruge Svetog Vinka Paulskog konferencija Bizovac svake godine u vrijeme Božića pripremaju humanitarnu blagdansku akciju, kojom će se pomoći obiteljima u potrebi. Zahvaljujući potpori i  donacijama  Općine Bizovac, Udruge pčelara Valpovštine i OPG-a Božidara Glavašića iz Bizovca Udruga će ljudima u potrebi o kojima redovno skrbi podijeliti božićne pakete s različitim prehrambenim namirnicama i  drugim proizvodima.

Općinski načelnik Srećko Vuković izrazio je zadovoljstvo što Općina Bizovac svake godine sudjeluje u ovoj humanitarnoj aktivnosti koja je tek jedan od načina zbrinjavanja 130 korisnika nekog od oblika socijalne skrbi.

-Posebno me veseli što su se u tim aktivnostima povezale udruge, koje okupljaju ljude dobre volje, spremne pomoći potrebitima.

Mario Fišer, predsjednik Udruge pčelara „Valpovština“ naglasio je kako je humanitarna aktivnost jedna od važnih komponenti djelovanja Udruge pčelara, koji u kontinuitetu od 15 godina krajem godine doniraju značajne količine pčelinjeg meda i drugih proizvoda potrebitima.

-Nekad je to u Belišću, nekada u Petrijevcima ili Valpovu, a ove godine darovali smo 25 kilograma meda potrebitima na području općine Bizovac.

Romana Kranjčević, predsjednica bizovačke konferencije Svetog Mateja Udruge Svetog Vinka Paulskog s velikom je zahvalnosti preuzela donaciju koju će vrijedne članice već sutra početi pakirati u pakete s drugim prehrambenim proizvodima, koji će biti podijeljeni u vrijeme  blagdanskog darivanja potrebitima na području općine Bizovac.

U znak zahvalnosti predsjedniku udruge pčelara Mariu Fišeru dodijelila je zahvalnicu i prigodnu zbirku Misli za svaki dan Svetog Vinka Paulskog.

Svi sudionici prigodne svečanosti posjetili su novouređeni Edukativni centar u kome su članice bizovačke konferencije Svetog Mateja Udruge Svetog Vinka Paulskog dobile odgovarajući prostor za djelovanje.

Predsjednica, Romana Kranjčević nije krila zadovoljstvo ustupljenim prostorom koji će humanitarkama služiti za još predaniji rad.

-Već smo pripremile bogat program rada koji ćemo sada moći provesti u djelo jer će nam to novi prostor omogućiti. Uskoro pokrećemo seriju radionica koje će zasigurno zainteresirati postojeće, ali i nove članice na čiji angažman računamo u budućnosti.

 

Izvor: valpovstina.info

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …