KORISNA I RADOSNA DUHOVNA OBNOVA
KORISNA I RADOSNA DUHOVNA OBNOVA

KORISNA I RADOSNA DUHOVNA OBNOVA

U subotu 17. prosinca 2016. godine održana je duhovna obnova za članove Udruge svetog Vinka Paulskog iz Rijeke koju je predvodio vjeroučitelj Miroslav Radić. Obnova je okupila dvadeset članova, a odvijala se u kapeli sv. Josipa pri samostanu časnih sestara milosrdnica od 15 do 18 sati.

Nakon uvodne riječi č.s. Renate i prezentacije o Adventu duhovni nagovor o značenju Božića za kršćane danas izrekao je vjeroučitelj Radić. Iz nagovora izdvajamo neke dijelove: „  Za nas je bitno da Isus dolazi u naše vrijeme, odnosno naše živote. On se želi već sada u nama nastaniti, ne na silu nego po našem slobodnom pristanku. Želi da mi postanemo Betlehem gdje će se on duhovno u nama roditi i rasti. Pitamo se i mi, poput Marije, kako će to biti. To će biti kad živimo ljubav, dobrotu, praštanje i dijeljenje u odnosu prema svakom bratu čovjeku a najviše prema najpotrebnijima koje Matej naziva najmanja braća ( usp. Mt 25,40 ).

Pozvani smo svaki dan živjeti barem nekoliko sekundi ili minuta Božićnoga vremena jer ćemo samo to naše tijekom života Božićno vrijeme na posljednji susret donijeti Bogu. Po količini toga vremena bit će stupanj naše vječnosti. Molimo Isusa da nam pomogne živjeti to Njegovo vrijeme. Pomognimo mi kršćani jedni drugima i svima oko nas živjeti sveto na što smo pozvani. Nismo pozvani biti heroji i činiti velika djela u očima svijeta nego smo pozvani činiti  sveta djela, a to su djela ljubavi.

Neka Bog bude naše (bog)atstvo a za takvo bogatstvo ne trebamo ni torbe, ni ormare, ni banke nego otvoreno srce i ruke. I ne trebamo se brinuti da će nam ono propasti jer što je spremljeno u srce nosimo u vječnost. Ne bojmo se da će nam s povećanjem biti teško ga nositi, upravo suprotno što ga je više lakše ga nosimo i postajemo slobodniji. Nemamo straha od lopova jer ključ za srce je ljubav a lopovi taj ključ ne nose na svoj posao. Molitva i djela milosrđa neka nam budu snaga na putu ljubavi-Božićnom putu!“

Program je nastavljen sa sedam prigodnih meditativnih prezentacija koje su čitale članice Udruge i pjevanjem adventskih pjesama, zatim je Josipa Orlovac pročitala pismo predsjednika svjetske Udruge. Na kraju duhovne obnove svoje božićne pjesme čitali su Ljubica Kolarić Dumić i Miroslav Radić.

Druženje uz pjesmu, ples i čašćenje kolačima nastavljeno je u prostorijama Udruge. Na kraju je predsjednica Udruge Katelijn Radić svim nazočnima poklonila prigodan dar za Božić koji se sastojao od jednih ručno rađenih jaslica i knjige s mislima za svaki dan u godini našeg nebeskog zaštitnika i zagovornika svetog Vinka Paulskog.

 

M. Radić

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …