Radosne radionice za radosno pomaganje

I ove godine su se vrijedne članice udruge svetog Vinka Paulskog iz Rijeke redovito u došašću okupljale subotom poslijepodne u svojim prostorijama, u Kresnikovoj ulici 15, i izrađivale božićne ukrase. Ukrase će nakon nedjeljnih misa ispred više crkava u Rijeci darivati vjernicima a dobrovoljne priloge će ovih blagdanskih dana upotrijebiti za kupnju namirnica koje će onda u paketima odnijeti siromasima i tako ih uz kratku posjetu i razgovor darivati pred Božić.

Na radionicama je redovito sudjelovalo oko petnaest članica, a ove godine su im se pridružile i časne sestre milosrdnice Paola i Roza koje su ručno izrađivale čipkaste ukrase za bor. Veliku pomoć u distribuciji ukrasa će i ove godine pružiti sestra Miroslava. Sve radionice je vodila agilna predsjednica Udruge Katelijn uz pomoć sestre Renate.

Po završetku zadnje radionice, u subotu 8. prosinca za sve sudionice održana je duhovna obnova. Obnovu je predvodio, član Udruge, vjeroučitelj Miroslav Radić uz sviranje na gitari Marte Radić. Na kraju su izrečene zahvale za sve učinjeno dobro za siromahe u odlazećoj i molitve za još više dobrih djela u Novoj godini.

Miroslav Radić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …