PROVEDENA JEDNA NOĆ POD ZVIJEZDAMA – ČLANOVI KONFERENCIJE SV. JOSIPA IZ RIJEKE

ČLANOVI UDRUGE SV. VINKA NOĆILI POD VEDRIM NEBOM.

Četrdesetak Riječana sudjelovalo je u noći sa subote 7.12. na nedjelju u akciji »Jedna noć pod zvijezdama«, spavajući na otvorenom, u namjeri da se osvijesti nužnost podrške beskućnicima. Među njima je bilo i 4 člana Udruge sv. Vinka: Katelijn, Marta, Ivanka i Miroslav.

Rijeka je jedini grad u Hrvatskoj koji na taj način sudjeluje u velikoj svjetskoj kampanji spavanja na otvorenom, među 60 gradova u svijetu, poput Londona, New Yorka, Chicaga i Dublina. Riječku akciju organizirala je Udruga Depaul Hrvatska čija je predsjednica č.s. milosrdnica Veronika Mila Popić.

Akcija na Trgu 128. brigade HV počela je u subotu navečer prigodnom prodajom maneštre, a prihod od prodaje namijenjen je za pomoć beskućnicima. Nakon toga koncert su održale grupe Adastra i En Face. Svoj štand sa prigodnim suvenirima imala je uz ostale i Udruga sv. Vinka. Sav prikupljeni novčani iznos darovan je beskućnicima.

Sudionici akcije spavali su na sklopivim poljskim krevetima u vrećama za spavanje, koje je ustupio Crveni križ. Osim u središtu grada, akcija spavanja na otvorenom održala se i u dvorištu Kuće utočišta Družbe sestara milosrdnica u Kresnikovoj ulici u Rijeci, gdje je dnevni centar za beskućnike te u prihvatilištu za beskućnike »Ruže sv. Franje«.

Miroslav Radić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …