DOŠAŠĆE U NASELJU KOZJAK

„ S TOPLINOM U SRCU! „

11.12.2019. godine posjetili smo malo „pustaraško“ mjesto Kozjak.

Kozjak (Keskenyerdő) je naselje u općini Bilje, smješteno u jugoistočnim djelu Baranje, udaljeno 12 kilometara od središta općine Bilje. Jedno je od najstarijih naselja u Baranji čiji tragovi sežu do rimskog doba. Nekada je Kozjak imao tvornicu paprike, gostionu, dom kulture, kino, a danas je to samo pusti ostatak nekadašnjeg blagostanja. Kozjak danas nema ni trgovinu ni poštu. Većina od 40-ak objekata je napuštena ili u vrlo lošem stanju. Ali zato Kozjak ima tople i vrijedne ljude kojih je još malen broj ostao.

U ovo vrijeme došašća nastojali smo usrećiti potrebite toga malog naselja, koji su i na najmanjim darovima zahvalni. Bilo je tu svega potrošnog što se može utrošiti u vlastitom domu, ali prije svega je bilo toplih riječi i otvorenih srdaca.

Zahvalni smo dragom Bogu koji je svakome od nas dao zadatak, životnu misiju. Ponekad je teško biti dobar, hrabar, ponekad je teško izdržati svaki izazov i svaku kušnju koju nam Bog pošalje, ali moramo biti strpljivi i ustrajni. Sa svim manama i vrlinama, mi smo mala remek djela našeg Stvoritelja. Živimo u hladnom vremenu, vremenu koje nam odnosi ljudskost, osjećaje- sve ono što nas čini ljudima.

Nosimo  svjetlo u tami, nemojmo zaboravljati najpotrebitije. Prihvaćajmo  sve ljude koji trebaju našu pomoć. Obrišimo suze i vratimo osmjehe na sva lica.

Pokažimo Bogu zahvalnost na najbolji način- ljubeći bližnjeg.

 

Konf. Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije – Bilje

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …