PROSLAVA BLAGDANA SV. VINKA U FRANKOPANSKOJ
PROSLAVA BLAGDANA SV. VINKA U FRANKOPANSKOJ

PROSLAVA BLAGDANA SV. VINKA U FRANKOPANSKOJ

Već tradicionalno naša Konferencija za jedno sa članovima Konferencije sv. Barbare iz Vrapča na blagdan sv. Vinka slavi svetu misu sa našim potrebitima – korisnicima kuhinje u Kući milosrđa koju vode sestre milosrdnice i članice Konferencije sv. Louise de Marillac.

Oko 100-120 naših siromašnih sugrađana i beskućnika svaki dan dobiva topli obrok a za ovu prigodu ih je s. Bernardica  i ošišala a naša članica prof. Vesela Mađerić uvježbala je s njima mali program. To je također tradicija da na misama  na blagdan sv. Vinka, Božić i Uskrs naši korisnici nastupe čitajući prikladne stihove a u ovom slučaju čitali su misli sv. Vinka.

Sv. Misu je 27.9.2016 u 10 sati  služio vlč. Boris Jozić koji je blagdansko evanđelje zamijenio čitanjem o Jobu, a propovijed je bila  vrlo dojmljiva,  blagim i ohrabrujućim riječima obraćao se svakome od nas osobno. Misa je prikazana za pokojne članove Udruge sv. Vinka i  naše pokojne štićenike.

Nakon sv. Mise uputili smo se u kuhinju gdje je štićenicima  poslužen blagdanski  ručak a priređen je i domjenak uz srdačno druženje za sve prisutne članove i članice obiju zagrebačkih konferencija, svećenike i goste.

Na večernjoj misi koju je predvodio biskup msgr. Jure Bogdan naši su štićenici opet izveli svoju dramsku točku čitajući misli sv. Vinka iz nove knjige koja je za tu prigodu tiskana u izdanju Udruge sv. Vinka u RH.

 

Ruža Tomić

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …