EDUKACIJSKI SEMINAR U ZAGREBU
EDUKACIJSKI SEMINAR U ZAGREBU

EDUKACIJSKI SEMINAR U ZAGREBU

Dana 08. 10. 2016g. održan je edukacijski seminar Područnog Vijeća sv. Vinka Paulskog Zagrebačke Nadbiskupije na kojem su bili nazočni članovi konferencija toga područja, i to njih 50-tak. Konferencije koje su nazočile edukaciji su došle iz Varaždina, Jastrebarskog, Zaprešića, Zagreba i domaćina Vrapča.

Došavši u rano jutarnje  vrijeme Zvonko Bešlić i vaš predsjednik zatekli smo vrijedne članove iz Vrapča u pripremi prostorija i hrane za susret koji će se događati tijekom subote. Oko 9 sati počeli su dolaziti sudionici skupa tako da je vrlo brzo prostorija za konferenciju bila puna. Dolaskom p. Darija Grbca i njegovom uvodnom molitvom započeo je seminar i edukacija koji su bili kasnije ćemo saznati vrlo plodonosni, i ušli su u srca svih prisutnih u dvorani.

Nakon pozdravnih riječi Predsjednice konferencije sv. Barbare iz Vrapča Mace Smeh koja je istaknula da je dolazak na ovakva okupljanja itekako motivirajući te da treba ovakav vid okupljanja njegovati i upriličiti kada god stignemo,  skupu se obratila predsjednica Područnog Vijeća Zagrebačke Nadbiskupije Ruža Tomić koja je također istaknula važnost ovakvih motivirajučih edukacija koje će zasigurno pomoći zajedništvu i punjenju baterija za akcije koje ćemo odraditi na svojim područjima. Na kraju je skup pozdravio i predsjednik Igor istaknuvši da je obitelj sv. Vinka zaista velika i sigurna kada se vidi koliko volje svi iskazuju u organizaciji i slušanju ovakvih seminara. Nadalje je rekao da samo uvažavanje i poštivanje jednih dgugih govori o jednom jedinom zaključku, a to je da takvim načinom ophođenja jednih prema drugima jamči ozbiljan i korektan rad te opstanak cijele Udruge.

Nakon uvodnih riječi naš p. Dario je započeo sa duhovnim predavanjem kroz koje nas je uveo u sfere razmišljanja koliko smo zaista vjernici i koliko otvaramo svoja srca prema onome što zovemo vjera u Boga i čovjeka. Predavanje koje nam je priuštio zaista je oduševilo sve tako da je kod završetka bilo pitanja zašto je tako kratko trajalo i isto tako da im se pošalje pisano razmatranje radi korištenja kod susreta konferencija. Poslije predavanja smo se uputili  u crkvu sv. Barbare i sudjelovali smo svi na misi koju je predvodio  p.Dario. Misa nam je samo još više učvrstila sve ono što smo upili prije podne. Uz zajedničko slikanje polako smo se uputili na ručak u dvoranu, a koji je bio prpremljen rukama vrijednih članova konferencije iz Vrapča. Ručak je protekao uz obiteljsko druženje za zajedničkim stolom i sve je podsječalo na neka vremena iz prijašnjih događanja u vrijeme Vinka kada su potrebiti u zajedničkom okruženju sa vjerovatno nešto skromnijim objedom zajednički objedovali sa sv. Vinkom Paulskim.

Dogovorno smo onako svi za stolom nastavili sa seminarom koji je nastavio predsjednik Igor, i koji je također zaključili su svi dotakao srca svih, iako je njegovo izlaganje bilo nešto više usmjereno u smjeru nas članova Udruge i odnosa prema potrebitom čovjeku. Naglasio je također da je potrebiti gospodar, a mi da smo sluge i služimo mu. Na kraju smo svi uz pjesmu i nekoliko razmatranja od strane članova i naše drage sestre Miroslave Crljenković polako krenuli svojim kućama u koje smo uz blagoslov p. Darija i stigli.

Zaključak svega je vrlo jasan, a on govori da nam je svima potrebno ovakvo druženje i da ovim načinom rada punimo baterije i snagu za one kojima ćemo otići i primiti naređenja što nam je činiti da bi pomogli njemu tom malom čovjeku ali toliko umiljenom Bogu.

Susret je završio u 16:00 sati istoga dana.

 

Igor Pranić –  predsjednik Udruge

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …