Mladi Udruge sv. Vinka Paulskog iz Splita u akciji 72 sata bez kompromisa
Mladi Udruge sv. Vinka Paulskog iz Splita u akciji 72 sata bez kompromisa

Mladi Udruge sv. Vinka Paulskog iz Splita u akciji 72 sata bez kompromisa

Redovito mjesečno druženje Vinkovske obitelji u Splitu s potrebnima svih vrsta, akcija 72 sata bez kompromisa te edukacijski susret Područnog povjerenstva Udruge sv. Vinka u Južnoj Hrvatskoj ovog se petka i subote, 14. i 15. listopada,  posložilo u izuzetan mozaik zajedništva.

U petak u samostanu sestara milosrdnica su se u ranim poslijepodnevnim satima okupili mladi iz Udruge zajedno sa starim i novim volonterima. Naime, započetom akcijom 72 sata bez kompromisa i Udruga mladih je obogaćena za 10 novih volontera.  Odmah su upoznati s radom Udruge te planom za ove dane. Uključili su se u pripreme za druženje poslije mise.

Nakon molitve Gospine krunice i prilike za ispovijed, svi zajedno smo slavili oko Kristova stola. Misno slavlje je predvodio o. Stipo Balatinac DI. Naglasivši važnost Božje Riječi govorio je kako je ona sjeme na njivi našeg života. To je dobro sjeme i o nama ovisi kakav će rod donijeti. Može izrasti u veliko stablo ljubavi, dobrote, darivanja… – čemu će sigurno pridonijeti i naša otvorenost da činimo dobro.

Nakon mise nastavilo se druženje uz osvježenja svih vrsta.

Mladi volonteri su formirali grupe te u živahnom druženju i razgovoru  otkrivali nove svjetove kroz upoznavanja različitih životnih puteva, tragedija, radosti, potreba… Gluhe osobe u pratnji svog dobrog duha gđice Suzane su još jedna u nizu sasvim specifičnih priča u ovom mozaiku.

Pomoć mladosti u sređivanju prostora na kraju druženja opet je prilika za međusobno učenje suživota, radosti, strpljivosti – sve za kvalitetniji život onih koji se žele okupljati oko Dobrote.

Subota je bila još življe isprepletena raznolikošću događanja. Uz gđu Jozicu, koja doista puno toga uspijeva povezati, ove subote je Marija Mamić, predsjednica Udruge mladih, povezivala gotovo nemoguće. Toliko puno osoba i aktivnosti je svojom blagošću, bistrinom, zauzetošću i dobrotom satkala u jedan sasvim osobit vinkovski, Božji vez!

Taj vez je tvorio edukacijski susret konferencija sv. Vinka iz Splita, Otoka, Makarske, Selaca i Kaštel Starog, studenti i volonteri koji već treću skolsku godinu pomažu djeci i mladima pri učenju, te s njima i roditeljima imaju redovito radionice, izlete i razna druženja, dio djece i roditelja, te novi volonteri.

Pater Daro Grbac, lazarist, predslavio je svetu misu, nakon toga je imao predavanje i razgovor s članovima Udruge.

Trebalo je sve povezati dijeleći u grupe: edukativne i kreativne radionice, razgovore s roditeljima, serviranje stola za ručak – ta 70 nas je sjedilo za ručkom, koji je bio još jedan mozaik požrtvovnosti i ljubavi. Vrijedne gospođe iz konferencija Splita i Otoka su pribavile sve za izvrstan meni, mladost je servirala i posluživala, uspijevala i do predavanja ponešto stići.

Ručak je bio opet veliko zajedništvo radosti. Nakon ručka članovi konferencija su nastavili edukativni dio koji je vodio predsjednik Udruge u RH, g. Igor Pranjić.

Mladost je nastavila s raspremanjem stolova i suđa te nastavkom radionica.

Dio volontera je u staroj kuhinji „malog samostana“ pripremao palačinke jer je na redu odlazak u Samaritanac, centar za rehabilitaciju…

Članovi Udruge su se razilazili oko 16 sati, odražavajući radost koja je današnjim susretima obnovljena za nove dane u kojima ćemo slaviti dobrog Oca Nebeskog.

 

(smg)

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …