Obilježena 25. obljetnica osnutka udruge u Rovinju

Obilježena 25. obljetnica osnutka Udruge u Rovinju

U ROVINJU OBILJEŽENA 25. OBLJETNICA OSNUTKA UDRUGE SVETOG VINKA PAULSKOG U RH KONFERENCIJE SVETE EUFEMIJE ROVINJ

       U nedjelju, 12. svibnja u rovinjskom Oratoriju svečano je obilježena 25. Obljetnica osnutka Udruge sv.Vinka Paulskog Konferencije sv. Eufemije. Tom je prigodom održana promocija monografije o radu Konferencije pod nazivom STOPAMA SV. VINKA PAULSKOG.

      Uvodnu riječ održao je duhovnik Udruge i župnik župe sv. Eufemije mons. Vilim Grbac koji je zahvalio članicama na njihovom dugogodišnjem predanom radu u gradu Rovinju. Program je vodila  predsjednica udruge i urednica Monografije Vesna Terzić. O samim začecima osnivanja Udruge sv. Vinka Paulskog u RH govorila je Mirjana Zidarić članica prvoosnovane Konferencije u Istri, Konf. Sv. Jurja iz Pazina. Gost s Trsata predavač fra. Ljubo Sestar prenio je svoje dugogodišnje iskustvo karitativnog rada u Njemačkoj.

     Predstavljajući Monografiju urednica Vesna Terzić zahvalila je svima koji su doprinijeli u realizaciji: mons. Ivanu Milovanu biskupu u miru koji je 1994. prilikom osnivanja bio župnik u Rovinju, mons. Vilimu Grpcu na uvodnoj riječi i svesrdnoj pomoći,vlč.Milanu Zgrabliću dugogodišnjem župniku i svim ostalim duhovnicima. Zahvalila se  Dini Beletić prvoj predsjednici Udruge u Rovinju a ujedno i prvoj predsjednici Nacionalnog Vijeća u RH , gđi. Veroniki  Kovačević dugogodišnjoj podpredsjednici udruge  i svima ostalim koji su svojim pisanim osvrtima opisali svoje iskustvo predsjedanja Udrugom, Silvani Matohanca Rudan,  Rebeki Sebastijan i Martini Ilakovac kćerci pokojne predsjednice Lidije Čutek.

     Uz članove Udruge sv Vinka  i Caritasa Rovinj, kao gosti  nazočili su predstavnici Konferencija sv. Vinka iz Pazina, Pule, Buja  i Rijeke.

Predstavnica sestara Milosrdnica s. Veronika Popić osvrnula se na simpozij Vikovske obitelji u Rimu 2017.g  prilikom obilježavanja 400-te obljetnice Vinkovske karizme, te izvijestila o novim planovima rada udruge sa beskućnicima.

      Tehnička urednica  Monografije Mirjana Ferenčić govorila je o realizaciji knjige koja je bogato ilustrirana i tiskana na 64 stranice u boji. Program je sa nekoliko skladbi popratio rovinjski kantautor Davor Terzić.

     Svečani dio programa završen je podjelom zahvalnica članicama udruge i zahvalom sponzorima: Grad Rovinj-Cita di Rovigno, Župa sv. Eufemije,Caritas Rovinj, Jež tisak, EICO d.o.o. Rovinj, Restaurant Graciano- obitelj Švić,  TZ Grada Rovinja i ostalima.

      Obilježavanjem obljetnice Udruge sv. Vinka  Konferencije sv. Eufemije započeli su i Dani otvornih vrata udruga Grada Rovinja –Manifestacija DOVU  koju je 2012. godine pokrenuo Ured za udruge Vlade RH.

     

       Misno slavlje predvodio je župnik mons. Vilim Grbac u zajedništvu sa kapelanom Damirom Štifanićem.

     Završno druženje održano je u restoranu Grciano u Rovinju.

Davor Terzić

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …