Duhovna obnova u Lovranu

DUHOVNA OBNOVA ZA KLUB „NADA“

Udruga sv. Vinka Paulskog iz Rijeke organizirala je u subotu 1. lipnja 2019. tradicionalnu duhovnu obnovu za članice Udruge žena operiranih od raka dojke „Nada“, uz financijsku pomoć Odbora za svjetski dan bolesnika. Obnova se odvijala u Domu za duhovne susrete riječke nadbiskupije u Lovranu a nazočne su bile 34 članice.

Voditelj obnove je bio pater Vatroslav Halambek, koji je predvodio misno slavlje i održao prigodno predavanje iz kojeg izdvajamo nekoliko poticajnih misli:

„Vaša se udruga zove Nada: to je upravo središte našega bića koje teži za ispunjenjem pa i u lakim i u teškim okolnostima našega stanja u okolišu koje nam je zadano. Čemu se nadamo, ako ne ozdravljenju. Što volimo, ako ne zdravlje da možemo funkcionirati za svoje dobro i kao blagoslov drugima. Sve to zajedno prihvaćamo u vjeri, a sv. Ignacije veli da s pogledom vjere prihvaćamo i bolest koja nam je također dar kao i zdravlje.

Božji odgovor na naše boli je sućut i solidarnost. Isus nije trpio kažnjen nego iz ljubavi. On otkupljuje trpljenje preobražavajući ga u čin predanja i ljubavi. Čovjek u boli spoznaje nedostatnost svojih sila, spoznaje da nije sposoban sam se ostvarivati, nego iskustveno doživljava da bol nije odsutnost Boga jer s Kristom koji trpi zna da je prihvaćen i da se može pouzdati u Oca. Tako i bol može postati mjesto susreta s Bogom, a ne tek mračna i zastrašujuća napast i kušnja…“

Katelijn Radić

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …