MISIJSKI SAJAM U LUŽNICI
MISIJSKI SAJAM U LUŽNICI

MISIJSKI SAJAM U LUŽNICI

Dana 20.rujna u Lužnici pored Zaprešića održan je Misijski sajam uz bogati program i svjedočenja o radu pojedinih Vinkovih grana i svjedočenje naše drage časne majke Miroslave Bradica koja je predočila svoje viđenje putovanja u zemlje Južne Amerike i života siromaha u pojedinim izrazito siromašnim zemljama. Ali idemo redom i sa početkom putovanja Vašeg predsjednika Igora i vrijednog člana konferencije sv. Križa iz Ladimirevaca Zvonka Bešlić. Uz jutarnju molitvu uputili smo se do Zaprešića i tamo stigli iza 9 sati gdje smo već zatekli članove konferencije iz Pule na čelu sa Andrejem Angelinijem, Štefaniju     predsjednicu Podr. Vijeća sv. Maura i još podosta članova nekoliko konferencija toga Podr. Vijeća. Ne smijem zaboraviti i moju dragu suradnicu u Nac. Vijeću Branku Lakošeljac koja uvijek prati takva događanja, a danas je bila u društvu supruga. Obilazak već postavljenih štandova svih sudionika gdje sam sa posebnom pažnjom pogledao rukotvorine svih sudionika i oduševljeno zaključio da nam tradicija izrade i oznake kroz ta djela ruku nikada neće presušiti kao i izvor voda naše vjere nikada neće prestati teći. Bilo je tu svakojakih kolača, suvenira koji su obilježili podneblje odakle dolaze sudionici sajma. Pozdravio sam i već tradicionalne goste iz BiH i konferencije iz Livna na čelu sa sestrom Magdalenom, također i zbor iz Žepča sa s. Blankom koja svojom vedrinom plijeni svugdje gdje dođe i pjesmom razgali sva srca. Danas su zajedno pjevali sa zborom iz Pule na sv. misi i to po prvi puta zajedno. Bilo je zaista predivno. Sv. misa je bila nadahnuta duhom i pobožnošću svih sudionika tako da je uvod u događanje iza sv. mise bio itekako produhovljen i motivirajući. Sam početak  Misijskog dana je otvaranjem započela Časna Majka Miroslava Bradica koja nas je i uvela u sva događanja koja će kasnije slijediti.
Nakon sv. mise imali smo predstavljanje Časne Majke i njenog misijskog pohoda u zemlje Južne Amerike, s. Veronike koja je predstavila Vinkovu Obitelj i grane koje su dio obitelji, nakon sestre predstavio se Igor Pranić predsjednik Udruge sv. Vinka Paulskog u RH koji je govorio između ostalog o ljubavi prema čovjeku i radu kako živi Udruga, te nezaobilazno se dotakao izbjeglica i uključivanju Udruge u pomaganje tim jadnim ljudima koji pred vihorom rata i siromaštva dolaze preko naše zemlje i odlaze u Njemačku kao krajnji cilj. Takva preslika stanja i iskustva volontiranja vašeg predsjednika Igora sa članovima konf.  iz Tovarnika i Ladimirevaca u Tovarniku veče prije sajma rezultirala je prijavom mladih iz Rijeke i Splita za volontiranje u Slavoniji. Upravo takvom je Jelena Beno predstavila Vinkovu Marijansku mladež i dokazala da srce i ljubav prema potrebitom čovjeku bez predrasuda tko je ili odakle dolazi nikada neće imati granice, a samim tim i nama sigurnost da se sv. Vinko proslavlja kroz sve nas.
Prekrasan ples ispred dvorca obilježio je nastavak događanja i toliko razveselio sve nas da ono što smo vidjeli neda se opisati riječima. Dramsko scenski nastup “SESTRICA DOLORES ” je također na svoj način razveselio srca svih nas te pri završetku Misijskog dana odlazimo svojim kućama sretni i puni Duha Svetoga.
Igor Pranić- predsjednik Udruge

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …