LOVRAN – SURADNJA U GOSPODINU
LOVRAN – SURADNJA U GOSPODINU

LOVRAN – SURADNJA U GOSPODINU

Topao proljetni dan posve zaogrnut suncem bio je izvrsna prilika da se pred prostranim plavetnilom na lovranskom povjetarcu i ove godine susretnu draga i poznata lica. Naime, Udruga sv. Vinka Paulskog već tradicionalno kroz dugi niz godina organizira jednodnevnu duhovnu obnovu za članice Udruge žena operiranih dojki Nada – Rijeka. Ove 2015. godine, susret je održan u subotu 9. svibnja u Domu pastoralnih susreta u Lovranu.
Već od ranog prijepodneva mjesto se ispunilo blagim tonovima ugodnih razgovora, zagrljajima, ponovnim susretima i novim poznanstvima. Tridesetak članica obje udruge provele su vrijeme u jednom duhu, pokazavši koliko radosti može donijeti ispružena ruka jednih prema drugima, suradnja u Gospodinu. Lovranski trenutci bili su obnavljajući za dušu u svakom pogledu. Središnji dio susreta je bilo misno slavlje koje je predvodio vlč. Nikola Ilijić održavši propovijed kojoj je prisutne potaknuo na ono najvažnije: ljubav. I zaista, velikodušnosti i dijeljenja u ljubavi ondje nije nedostajalo. Susret je nastavljen uz zajednički objed. Sestre Presvetog Srca Isusova, koje vode Dom pastoralnih susreta, zbrinule su i ugostile članice poput pravih majki, obrokom kakvog još jedino majke spremaju. U popodnevnim satima prikazan je film o hrvatskom mučeniku i blaženiku Miroslavu Bulešiću, onome koji je trajno bio u društvu našeg Gospodina, nije se okretao od njega ni kada mu je po našem ljudskom poimanju, bilo najteže. Nadahnute ovim veličanstvenim svjedočanstvom, osnažene zajedništvom i prijateljstvom, članice su privele kraju još jedan susret uz obilje radosti.
I na koncu, geslo ovog susreta mogli bismo pronaći u jednoj anegdoti sa samog početka druženja. “Evo ga opet!”, usklikiknula je jedna od članica Udruge sv. Vinka Paulskog kad je ušavši u Dom ugledala sliku Milosrdnog Isusa koja je prekrila zid prostorije u kojoj se održavao susret. Ovaj simpatičan usklik pokazao se zaista motivom susreta jer Gospodin je toga dana bio među sudionicama tako vidljiv, prepoznatljiv i jednostavan. Toliko različitih generacija a jedna obitelj! Samo Isus to može učiniti.
 
Dubravka i Nina

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …