Humanitarna akcija „Lijepo je imati svoj dom“

Uključite se u humanitarnu akciju „Lijepo je imati svoj dom“ i pomozite višečlanoj obitelji iz okolice Splita u izgradnji njihovog prvog i jedinog obiteljskog doma!

Riječ je o obitelji od devet članova koju čine roditelji i sedmero maloljetne djece uzrasta od jedne do deset i pol godina. Od zasnivanja obitelji, već 14 godina, su podstanari. Za to vrijeme promijenili su devet adresa. Bili su to stanovi slabije kvalitete što govori u kakvim uvjetima su živjela i odrastala ta djeca sa svojim roditeljima.

Kroz sve to vrijeme suprug radi kod privatnika kod kojeg je prijavljen na minimalnu plaću, a supruga je 11 godina na porodiljnom dopustu. Kao trudnica uspjela je dobiti kredit kojim su kupili građevinsko zemljište i ishodovali građevinsku dozvolu. Pune dvije godine nisu bili u stanju poduzimati bilo kakve radove, a onda su, nakon što su uspjeli posuditi nešto novca, započeli grube građevinske radove. Iz trošnog stana u kojem još kratko žive moraju iseliti do 10. siječnja 2020. godine. Zbog toga će biti prisiljeni razdvojiti svoju obitelj tako da dio djece smjeste kod majčinih roditelja a dio kod očevih roditelja.

Otac obitelji se trudi da na razne načine što prije izgradi najskromniji stambeni prostor kako bi obitelj što prije sjedinio u zajednički prostor – dom.

Ne želimo navoditi i mnoge druge teškoće u kojima živi ova obitelj.

U tu svrhu, Udruga sv.Vinka Paulskog u RH pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom „Lijepo je imati svoj dom“ kojom želi pomoći ovoj obitelji u Solinu da dođe do svog skromnog doma kako bi svoj život nastavili zajednički živjeti u uvjetima dostojnih čovjeka na početku 21. stoljeća. Akcija će se provoditi u razdoblju od 2.siječnja 2020.g. do 31.ožujka 2020.g., na području Splitsko-dalmatinske županije, Republike Hrvatske, sukladno Rješenju Ureda Državne uprave u Istarskoj županiji, KLASA: UP/I-550-01/-19-01/56, URBROJ: 2163-04-03/4-19-4, Pula, 31.prosinca 2019.g., koje je upisano u evidenciji humanitarnih akcija pod evidencijskom oznakom: IŽ-HA/SPSOS-19-43. Sredstva se mogu uplatiti na račun za humanitarnu akciju

IBAN: HR7224020061500076863 otvorenom kod Erste& Steiermärkische Bank d.d.

Ako netko želi materijalno pomoći u ovoj akciji može se obratiti na broj mobitela:
098 701 644 (Lucija-Jozica Vlahović).

Svim sudionicima u ovoj akciji unaprijed od srca zahvaljujemo!

 

UDRUGA SV.VINKA PAULSKOG U RH
Konferencija sv. Duje Split

Možda Vam se sviđa i ovo:

Olakšajmo život invalidnoj osobi

Olakšajmo život invalidnoj osobi Katici iz Osijeka uključenjem u humanitarnu akciju. Gospođa Katica Nožina Balić …