Hodočašće u Slavonski Brod
Hodočašće u Slavonski Brod

Hodočašće u Slavonski Brod

HODOČAŠĆE GOSPI BRZE POMOĆI U SLAVONSKI BROD

18. lipnja 2016 g. Područno Vijeće sv. Petra i Pavla Đakovačko- Osiječke Nadbiskupije zajedno sa Podr. Vijećem bl. Alojzija Stepinca Zagrebačke Nadbiskupije organiziralo je hodočašće u svetište Gospe Brze Pomoći Slavonski Brod.

Subotnje jutro i iščekivanje autobusa koji su krenuli sa nekoliko strana naših Nadbiskupija da bi se slili u tako lijepo svetište Gospe i pjesma koja se pjevala nakon molitvi duž cijeloga puta skupila je 200- tinjak hodočasnika na jednom mjestu u proslavi  njezinog milosrđa u prelijepoj crkvici u središtu  Sl. Broda.

Sveta misa koja je prikazana uz služenje vlč. Ivana Leniča i vlč. Josipa Vrančića koji je uz prekrasnu propovijed dočarao mjesto i svetište gdje smo se nalazili. Nakon misnog slavlja i nagovora vlč. Leniča smo u zajedničkom druženju i objedu proveli još neko vrijeme u prostorima svetišta i uz molitve svakoga za svoje nakane uputili smo se prema franjevačkom samostanu i crkvi Presvetog Trojstva gdje smo uz priču vodiča saznali povijest crkve i samostana. Nakon zadržavanja u samostanu i crkvi uputili smo se pješke do Brodske Tvrđave gdje nas je dočekao glavni pisar i uz priču i svjedočenje o vremenu kada je on bio glavni nastavili smo dalje šetnju tim velebnim zdanjem koje je prije Domovinskog rata bilo u posjedu Jugo Armije.

Put nas je doveo do plemića i princa koji je uz Caricu Mariju Tereziju također sve nas oplemenio poviješću i na kraju slikanjem završava taj dramski događaj. Turistička zajednica grada nam je poklonila sve ovo što je na ovakav način prikazano, i zahvalu su jednim velikim pljeskom pokazali svi hodočasnici naše Udruge.

Autobusi koji su nas čekali na drugom izlazu tvrđave bili su olakšanje za sve one starije koji su malo teže hodali, a i mi ostali jedva smo dočekali ohlađen i udoban autobus.

Uz pozdrave i zagrljaje razišli smo se svako svojim kućama napijeni prije svega milošću naše Gospe Brze Pomoći i gostoprimstvom naših domaćina, te uz blagoslov našeg Josipa Vrančića gdje smo i sretno stigli.

Iduće godine opet ćemo ako Bog da negdje upijati milosti u nekom od svetišta naše Gospe a ona je samo jedna i nije bitno gdje će to biti… .

Igor Pranić – predsjednik udruge

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Učenici Osnovne škole Bilje pomažu potrebite preko konferencije Bezgrešnog začeća BDM Bilje

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI BILJE Učenici i djelatnici osnovne …