Edukacijski seminar u Zagrebu
Edukacijski seminar u Zagrebu

Edukacijski seminar u Zagrebu

Mini duhovna obnova i edukacija u Zagrebu

Dana 07. 10. 2017g. u Zagrebu je održana možemo reći mini duhovna obnova na kojo su p. Dario Grbac duhovnik Udruge i s. Miroslava Crljenković zaista nadahnuto govorili svima nama a bilo nas je 48 sudionika ovog druženja. Započeli smo sa svetom misom koja nas je okrijepila i uvela u ono što će slijediti kasnije. Pri okrijepi nakon mise smo uživali u delicijama vrijednih ruku naših članica iz svih konferencija Zagrebačke Nadbiskupije ( samo jedna je falila). Najviše pažnje smo posvetili u druženju konferenciji iz Varaždina i Gradeca jer je sa jedne strane osnovana nova konferencija i njima je ovo prvo okupljanje ovakvog tipa, a Renata i Gordana iz Varaždina iznose veliki projekt izgradnje kuće obitelji Kunert iz Varaždina.

Prigodnim riječima predsjednik Igor uveo je sve nazočne u dan koji će zasigurno ostati u srcima svih nazočnih. P. Dario je uobičajeno govorio o životu i početku rada Udruge od sv. Vinka do bl. Ozanama pa sve do danas što je bilo zanimljivo slušati jer u svakom življenju Vinkove karizme i 400 g. poslije ima toliko priča da jednostavno  upijamo svaku od njih. S. Miroslava nam je govorila o djelovanju Marijine Čudotvorne Medaljice i životu Katarine Laboure kojoj je Gospa dala u zadatak izraditi medaljicu koju nose svi oni koji mole za milosti medaljice. Dobivši na dar medaljicu od sestre smo kroz predavanje osjetili snagu djelovanja koja se očitovala na licima svih nazočnih.

Ručak koji su nam priredili vrijedni djelatnici prostora samostanskog Hostela u Vrapču bio je zaista odličan iako se radilo o grahu. Druženje svih nas za istim stolom podsjetio me na obitelj i zajedništvo koje je danas bilo jednostavno u zraku.

Nakon ručka smo nastavili program rada prezentacijom predsjednika Igora koji je uz statističke podatke o Udruzi približio tematski one slojeve siromaštva koje zovemo beskućnici, ali ne samo beskućnici u gradovima nego i među nama samima jer nismo ni svjesni koliko smo ponekad sami i prazni, a nismo nikome povjerili svoje poteškoće življenja.

Završetkom prezentacije smo predstavili projekt u Vraždinu koji nam je predočila predsjednica konferencije Renata Martinez, a nakon Renate nam se predstavila i mlada predsjednica iz Gradeca Antonela Blažević koja je naglasila da su već djelovali u dosta slučajeva iako su se osnovali 09. 09. 2017g.

Svakako ne smijemo izostaviti i naše domaćine iz Zagreba na čelu sa Ružom i Macom koje su sve odlično organizirale a nakon svega i održale susret Područnog Vijeća Zagrebačke Nadbiskupije.

Razišli smo se svojim kućama oko 15h i sretni svi stigli u njih.

 

Igor Pranić – predsjednik Udruge u RH

 

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

MREŽA LJUBAVI SE ŠIRI

Nema veće radosti od one kada se mreža ljubavi širi. Mnogim pratiteljima Udruge, kao i …