Božićna poruka i čestitka duhovnika udruge p. Darija Grpca

Draga braćo i sestre u Udruzi sv. Vinka Paulskog, dragi duhovnici i podupiratelji iste Udruge!

Starozavjetni su proroci naviještali dolazak Spasitelja kojega je Bog obećao Abrahamu i svima koji slijede tragove  njegove vjere, bilo obrezanima bilo neobrezanima. Abraham je vjerovao Bogu i to mu se uračunalo u pravednost. I mi se tu ubrajamo jer u poniznosti i poslušnosti slijedimo tragove njegove vjere.

U adventu puno razmišljamo o Evi i Mariji. Eva nije vjerovala Bogu, dala se prevariti i pala u neposluh, dočim se Marija potpuno pouzdala u Boga i postala suradnica Božja u otkupljenju čovječanstva. Pozvani smo s Marijom razmišljati o silnim Božjim djelima u našu korist, radi naše sreće. Bog koji beskrajno nadilazi sve što je stvorio htio je postati ono što nije bio: Čovjek, da bismo mi postali ono što nismo bili: djeca Božja – sinovi u Sinu.

I mi zajedno s Bezgrešnom veličajmo i slavimo Boga koji je iz velikog milosrđa došao među nas, u svemu nama jednak, osim u grijehu, da bi uništio naše robovanje grijehu u snazi nepobjedive Ljubavi. Kako li je veliko dostojanstvo svake ljudske osobe! Mnogi toga nisu svjesni. Mnogima  neznanje, siromaštvo i razne ovisnosti zatvaraju pogled u pravo stanje čovjeka i njegovu potrebu za Spasiteljem. Kao što je zvijezda vodila mudrace  na putu u Betlehem, budimo tako i mi putokaz drugima kako bi došli do Mesije, do Spasitelja. Darujmo im nešto od svoga, napose svoje srce, da spoznaju kako smo i sami siromasi koje je Bog obdario svojom milošću. On koji neznatne uzvisuje pravi je uzrok radosti i mira.

Svima vama želim čestit Božić i blagoslova punu godinu Gospodnju 2023.

p. Dario Grbac, spiritual

 

Možda Vam se sviđa i ovo:

Udruzi za Uskrs 2021.

Draga braćo i sestre u Udruzi sv. Vinka! Apostol naroda, Sveti Pavao, napisao je da …